Остров Утеему – пътуване до историческите преживявания на Малдивите

Почивка на Малдиви

Utheemu island – A trip to the Historical experiences in the Maldives

Туризмът на Малдивите се развива в цял свят с най-известното си име заради красивите водни вили, създадени от човека, и природните пейзажи. Ако планирате да посетите Малдивите, остров Утеему е мястото, което трябва да познавате. Известен още като атола Хаа Алиф, остров Утеему на Малдивите се намира в северния район на архипелага и е на около 297 км северно от Мале, столицата на Малдивите. Островът е дълъг около 900 метра и широк около 700 метра. Остров Утеему става дом на султан Мохамед Такуруфаану, който побеждава португалските нашественици в края на XVI век. Макар че тук има същите стари морски брегове с нежен бял пясък и пенлива вода, има и исторически места като Утема Гандувару – дървения дворец, в който е израснал султанът. Нека открием повече за историята на остров Утеему.

История на остров Утеему

Остров Утеему на Малдивите е родното място на героя на страната – султан Мохамед Такуруфаану, който заедно с братята си е известен с това, че през XV в. побеждава португалските нашественици. Utheemu Ganduvaru е домът от детството на султан Мохамед Такуруфаану и представлява 500-годишен традиционен дървен дворец. През 1573 г. той е коронясан за султан на Малдивите и издига знамето на династията Утеему, която господства до 1692 г. с линията на единадесет султана след него. Дворецът на султана е засилил присъствието и туризма на този остров в рамките на Малдивските острови.

Разгледайте пакета за меден месец на Малдивите на Pickyourtrail за най-добри оферти

Utheemu island – A trip to the Historical experiences in the Maldives

Местните жители са добре запознати с атракциите на остров Утеему, но повечето от туристите не са добре осведомени за това място. В допълнение към двореца, „Бади Фасганду“ без съмнение е място, което трябва да посетите и в което можете да разгледате местния начин на живот. Можете също така да се запознаете с архивите в мемориалния център „Боду Такуруфану“ и да отдадете почит на старата джамия „Кадхувалху“.

С помощта на опитен лодкар не винаги е трудно да се стигне до острова. Най-простият и единствен начин за достигане на остров Утеему на Малдивите е чрез морски курс. На острова обаче липсва пристанище или кей за по-безопасно акостиране на лодката. Това е една от основните причини остров Утеему да не е сред най-посещаваните от туристи и екскурзианти места.

Как да стигнете до остров Утеему

Остров Утеему се намира в северната част на Малдивите. Като роден остров на владетеля Мохамед Такуруфаану, той е един от основните туристически обекти на Малдивите. Мястото се посещава от голямо разнообразие от туристи през целия ден. Туристите, които се изненадват от начина, по който могат да стигнат до Утеему, могат да отидат до мястото чрез полет или ферибот. При кацане на международното летище „Мале“ можете да се качите на полет (вътрешен) до вътрешната летателна зона Ханимаадху или да се качите на ферибот до острова. Пътуването с помощта на полет е приятно, тъй като на острова има недостиг на подходящ кей.

Utheemu island – A trip to the Historical experiences in the Maldives

Ако обаче имате късмет да се качите на лодка, това ще ви отнеме 20 минути, за да се насладите на спиращата дъха гледка към острова. Малдивите са добре свързани както с въздушни, така и с водни пътища. В рамките на 2 часа пътниците ще се почувстват на облак 9, за да разберат историята на Малдивите в Утеему и да посетят известния по своите пътища дворец Утеему, който става дом на владетел, разбунтувал се срещу португалците.

Нямате търпение да се докоснете до богатата култура и история на Малдивите? Вижте някои от най-добрите туристически пакети за Малдивите или пакет за меден месец на Малдивите от Индия, резервирайте мечтаната си почивка на Малдивите сега с Екзотик Холидей!

Оцени статията
( No ratings yet )
Малдиви почивка