Туризъм на Малдивите – всичко, което трябва да знаете, преди да ги посетите

Почивка на Малдиви

 

Малдивите са една от най-красивите дестинации в света. Но какво го прави толкова специални? От белите пясъчни плажове, красиво осеяни с палми, до страхотното преживяване при гмуркане, което можете да получите там – всичко на Малдивите е уникално. Ако си мислите, че Малдивите са само за младоженци, то грешите. Независимо дали търсите романтичен меден месец или перфектно бягство с приятели, или пък семейна дестинация, Малдивите ви предлагат най-доброто. Като дом на огромен брой луксозни хотели, зашеметяващи курорти, вкусна местна кухня и приключенски дейности, Малдивите ще ви осигурят супер интересна почивка. По-долу е представено всичко, което трябва да знаете за туризма на Малдивите и за нещата, които да правите, докато сте там:

The Maldives Tourism – Everything You Need To Know Before Visiting

Най-доброто време за посещение на Малдивите

Малдивите са дестинация, която можете да посетите през цялата година. Без значение през кой месец планирате посещението си, Малдивите никога няма да ви разочароват. Най-доброто време за посещение на Малдивите обаче е между декември и април, когато на острова цари приятен климат без дъждовни превалявания, което го прави пиков сезон там. Можете да го посетите и през други месеци, когато на Малдивите има валежи от май до август и ярко слънце от септември до декември.

Места, които да посетите на Малдивите през 2023 г

На Малдивите има толкова много забележителности, които буквално могат да ви накарат да останете втрещени. По-долу ще намерите някои от най-добрите места, които да посетите, докато сте там:

  1. Остров Мале
  2. Риф Банана
  3. Остров Маафуши
  4. Остров Мирихи
  5. Остров Барос

1. Остров Мале

Остров Мале трябва да бъде първата ви спирка. Не само защото има международно летище, но и защото е едно от местата, които трябва да посетите на Малдивите. Тук можете да посетите забележителности като Старата петъчна джамия или Хукуру Миски, плажа Хулхумале и Националния музей на Малдивите. Остров Мале, столицата на Малдивите, не без основание заслужава да бъде на първо място сред местата за посещение. Посетете и открийте това красиво късче от рая!

The Maldives Tourism – Everything You Need To Know Before Visiting

2. Риф Банана

Туризмът на Малдивите не е пълен, ако не се гмурнете във водите на Банановия риф. Интересно е, че Банана Риф на Малдивите е първото място, където се получава лиценз за гмуркане и обучение. Тук можете да изпробвате дейности като гмуркане, гмуркане с шнорхел и каране на джет. За всички любители на приключенията Банана Риф ще бъде най-добрият ви спомен в края на пътуването ви.

The Maldives Tourism – Everything You Need To Know Before Visiting

3. Остров Маафуши

Остров Маафуши има плажове, които не приличат на никой друг. Посещението на тези плажове със сигурност може да бъде наслада за очите ви и да пропуснете това е нещо, за което ще съжалявате. Той е известен и с вълнуващите си водни спортове. На този остров ще станете свидетели на невероятната комбинация от синьо и бяло.

The Maldives Tourism – Everything You Need To Know Before Visiting

4. Остров Мирихи

Искате ли да разберете какво е усещането за истинско бягство? Тогава трябва да посетите остров Мирихи на Малдивите. Основните атракции на остров Мирихи са гмуркането, гмуркането с шнорхел, романтичните вечери и, разбира се, спа центровете. Тук ще се почувствате напълно откъснати от външния живот и ще се насладите на красотата на Малдивите.

The Maldives Tourism – Everything You Need To Know Before Visiting

5. Остров Барос

Остров Барос е известен със своите курорти. Със своите зашеметяващи плажове и девствени води с бял пясък остров Барос се превръща в задължително място за посещение на Малдивите. Тук можете да разгледате точките на Манта, лаундж бара “Старият фар” и да наблюдавате акули. Също така едно от най-добрите неща, които можете да правите тук, е гмуркането с акваланг и задължително го изпробвайте тук.

The Maldives Tourism – Everything You Need To Know Before Visiting

Каквода правите на Малдивите през 2023 г

За да бъдат дните ви на Малдивите по-интересни, разгледайте посочените по-долу най-добри неща, които бихте могли да правите:

  1. Нощен живот на Малдивите
  2. Водни спортове на Малдивите
  3. Круиз Dhoni

1. Нощен живот на Малдивите

Не можем да говорим за туризъм на Малдивите, без да споменем нощния живот, който те предлагат. Когато чуем думата “нощен живот”, първото нещо, което ни идва наум, са баровете и кръчмите в тази дестинация. Но Малдивите са много повече от това. Тук през нощта можете да гледате състезания с раци и кино в джунглата. На Малдивите има толкова много места за партита, където можете да прекарате нощта си. Дори наблюдението на звездите е едно от най-добрите неща, които можете да правите през нощта на Малдивите.

The Maldives Tourism – Everything You Need To Know Before Visiting

2. Водни спортове на Малдивите

Посещението на Малдивите е чудесна възможност за любителите на гмуркането да изпитат най-доброто от водните спортове. Тук можете да се насладите на гмуркане с шнорхел, гмуркане с акваланг, плуване, сърф и много други. Въпреки това можете да изберете всяка желана от вас водна спортна дейност в зависимост от вашето удобство. Едно от най-хубавите неща е, че можете също така да получите сертификати, като преминете определени нива на тестове. Водните спортове на Малдивите остават едно от най-важните неща, които насърчават туризма в тази страна.

The Maldives Tourism – Everything You Need To Know Before Visiting

3. Круиз “Дони

Круизът в кристално чистите води на Малдивите е едно от най-хубавите неща, които можете да правите. Докато сте там, не пропускайте да опитате круиза “Дони”, който ще ви отведе до всички малки острови на Малдивите. Това е традиционен начин за опознаване, тъй като се твърди, че лодката “Дони” е най-старият вид лодка на Малдивите.

The Maldives Tourism – Everything You Need To Know Before Visiting

Често задавани въпроси за посещение на Малдивите

1. Какво да опаковаме за Малдивите?

Опаковайте малко слънцезащитен крем, слънчеви очила, широкопола шапка, плажно облекло, малка бутилка вода, джапанки, удобни обувки за ходене и леки дрехи за ежедневието. Проверете също така дали има виза за Малдивите за индийци.

2. Колко пари ще ви трябват на Малдивите?

Можете да носите със себе си максимум 75 – 100 щатски долара на ден за разходи. Можете обаче да похарчите и по-малко, ако искате да запазите бюджета си.

3. Можете ли да консумирате алкохол на Малдивите?

Тъй като Малдивите са ислямска държава, не ви е позволено да консумирате или носите алкохол на място. Само курортите там имат лиценз за продажба на алкохол. Моля, уверете се, че спазвате това правило, тъй като те са много строги по отношение на това.

Оцени статията
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Малдиви почивка