Традиционни дрехи на Малдивите

Почивка на Малдиви

 

Малдивите са огромен магнит, който привлича туристи от цял свят. Бели плажове, кралски курорти, живописни гледки към небето и океана, богата история и културно наследство са всичко, което хората жадуват да опознаят. Най-добрият начин да се насладите на която и да е дестинация е да я опознаете из основи. Този разнообразен архипелаг отразява уникални обичаи и традиции, които могат да се видят в начина на обличане, хранене и говорене. Традиционните малдивски рокли са изключително удивителни и показват малдивската култура в най-добрата ѝ светлина.

По-долу са изброени някои традиционни малдивски рокли за мъже и жени, които можете да носите или да си купите като сувенири. Можете дори да станете свидетели на хора, които ги носят в цялата страна.

Мъжка традиционна рокля на Малдивите

1. Mundu

Мунду е мъжко традиционно облекло, което всъщност представлява дълъг плат, увит около кръста. Обикновено платът е син или черен с бели ивици, носен с бяла риза с дълги или къси ръкави. Материята на този плат е предимно памучна, като предлага интелигентен, семпъл и елегантен вид. Мъжете също така увиват и покриват главите си с част от дрехата, за да предпазят главите си от горещината или от религиозна култура. Можете да я купите като сувенир и да създадете хубави спомени с близките си.

Женски традиционни рокли от Малдивите

1. Либаас от дивехи

Dhivehi Libaas е прекрасна традиционна рокля на Малдивите, с която се украсяват жените, и е абсолютно уникална заради сложната си бродерия. Дизайнът на бродерията е известен като Kasabu Viyun, който придава най-добър вид на куртите и дългите рокли. Kasabu Viyun е златна и сребърна бродерия, която се прикрепя към дивехските либи. Тази рокля се съчетава с долна пола, наречена Feyli. Feyli е тъмносин или черен плат с различни видове ивици, който се увива около талията. Това е много разпространена традиционна рокля, носена от жените, и може да се види навсякъде в страната. Особено по време на сватбени церемонии или танцови изпълнения можете да станете свидетели на широко носене на дивехски либи. Можете да закупите тази рокля от всеки магазин за дрехи, магазин за сувенири или да я ушиете при шивач.

Traditional Dresses of Maldives

2. Dhigu Hedhun

Друга традиционна дреха на Малдивите е Dhigu Hedhun, която отразява идентичността на острова. Това е прекрасна рокля, изработена от дантела, която придава на тялото ви страхотна форма. Тази очарователна дреха, придружена от аксесоари, се носи при специални поводи и събития. Съществува и семпла версия, която може да се носи редовно. Най-често тази дреха се среща в червен цвят, но може да се намери и в други цветове. Без да губите от ценното си време, купете тази страхотна дреха и щракнете няколко красиви снимки.

3. Hedhun Buri

Hedhun Buri е била ежедневна дреха в миналото и е разпространена най-вече при младите жени. В днешно време жените носят тази рокля по специални поводи като фестивали, танцови събития и др. Тя представлява дълга блуза от блестящ жакард, съчетана с подходяща цветна пола, която се увива. Цялото облекло изглежда елегантно и се съчетава с ленти за глава. Това е рядко срещана дреха, която е идеален сувенир за закупуване като щастлив спомен от вашата малдивска ваканция.

Traditional Dresses of Maldives

4. Бурка

Жените носят черни роби и забрадки, които са известни като бурка на Малдивите поради арабското влияние. Това облекло се носи основно само от тази общност и има религиозен аспект. Традиционната бурка е черна, но се предлагат и много цветове.

Traditional Dresses of Maldives

Нима всяка рокля не е уникална по свой собствен начин? Облеклото е най-добрият начин да опознаете културата на всяка страна. Разгледайте малдивското културно наследство по най-добрия начин и не забравяйте да вземете със себе си рокля като удивителен сувенир по време на пътуването си до Малдивите. Традиционните рокли датират от векове и са много близки до сърцата на всички местни жители. Това е идеалната възможност да завършите визията си с една от тези прекрасни рокли, не пропускайте!

Оцени статията
( No ratings yet )
Малдиви почивка