Обиколка на острови в Малдивите

Почивка на Малдиви

 

Тропически вибрации, свеж бриз и непринудена красота – Малдивите са всичко, което искате да имате по време на ваканцията си. Този архипелаг се намира в Южна Азия, в средата на Индийския океан. Популярната дестинация се състои от 1190 острова, което затруднява пътуващите да изберат кой остров да разгледат. Не е възможно да разгледате всеки остров по време на пътуването си до Малдивите, затова стеснете списъка си до пет-седем острова и задоволете жаждата си за пътешествия. Island Hopping е нов и лесен начин за почивка, при който туристите могат да “прескачат” от един остров на друг само за един ден.

Той ви предлага чудесна възможност да опознаете толкова много за по-малко време. На разположение са много туроператори, които ви осигуряват безпроблемно и комфортно преживяване на островния скок. Разгледайте следващия списък с острови, които можете да посетите, и ги включете в програмата си за островен скок на Малдивите. Съставете перфектния пакет за Малдивите и планирайте необикновена ваканция, каквато не сте имали никога досега. Малдивите имат много на разположение, така че, пригответе се да изпитате най-доброто от най-доброто!

Най-добрите острови за посещение за Island Hopping в Малдивите

Защо да се спирате на един остров, когато имате много възможности за избор. Всеки остров има своя уникалност и предлага много на своите посетители. Пригответе се за страхотно прекарване на островния туризъм на Малдивите. Разгледайте този списък с най-добрите острови и си направете пътуването, което сте си пожелали.

  • Мале
  • Мирихи
  • Барос
  • Маафуши
  • Ваадху

1. Мале

Няма по-подходящо място да започнете пътуването си до Малдивите от Мале. Столицата процъфтява с луксозни курорти, пищни ресторанти, екстравагантни паметници и прекрасни плажове, които можете да разгледате. Мале има много неща за правене и е склонен да задоволи всеки пътешественик по най-добрия начин. Той обещава да предложи прекрасни тропически преживявания, така че не го пропускайте.

 

 

2. Мирихи

Не пропускайте да добавите остров Мирихи към списъка си за обиколка на Малдивските острови. Свеж въздух, вкусна кухня, великолепни гледки, процъфтяващ морски живот и елегантни възможности за престой – този малък остров в атола Алиф Даал има всичко! Този туристически остров е перла на Малдивите, която е известна с това, че предлага успокояващи преживявания на всеки посетител.

3. Барос

Барос е сладка и приятна дестинация, където можете да плувате с костенурки, да се любувате на живи и цветни коралови рифове, да се насладите на вкусна малдивска храна, да отседнете в луксозни водни вили и да се подмладите с изкусителни спа масажи. Добавете Барос към списъка си с острови на Малдивите и изживейте нещо ново.

Island hopping in Maldives

4. Маафуши

Маафуши е популярен местен остров на Малдивите, който е известен с номиналния си бюджет за пътуване и по-добрата инфраструктура. Избягайте от хаоса на ежедневието си сред бели плажове, тюркоазен океан, вълшебни коралови рифове и невероятен морски живот. Маафуши е един от идеалните острови за посещение на Малдивите, където можете да отскочите и да изследвате.

5. Ваадху

От всички останали острови Ваадху има нещо много специално, което да предложи на своите посетители. Остров Ваадху е изключително популярен със своето Море от звезди, което привлича не само туристите, но и местните жители. Морето, което свети през нощта, се дължи на феномена биолуминесценция, който е наистина блажена гледка. Направете ваканцията си достойна за запомняне за цял живот с любимия човек.

Island hopping in Maldives

Начин на транспорт на Малдивите

Независимо дали се намирате на частен или обществен остров, ходенето пеша из острова е чудесно и икономично преживяване. На Малдивите има много възможности за придвижване от един остров до друг. Разгледайте и изберете един от следните видове транспорт в зависимост от бюджета и продължителността на времето. Също така не забравяйте, че морските и въздушните трансфери са затворени около час преди залез слънце.

1. Морски самолети

Популярният и най-бърз начин на транспорт на Малдивите за обиколка на островите е чрез хидроплани. Те са известни още като “въздушни таксита” и са идеален начин за придвижване между островите. Наслаждавайте се на спиращи дъха гледки от птичи поглед, докато преодолявате големи разстояния за нула време. Хидропланите могат да превозват до 18 души едновременно, като средната им цена е между 200 и 500 USD (в зависимост от разстоянието). TransMaldivian е известният доставчик на услуги с хидроплани в страната. За да си осигурите безпроблемно пътуване, резервирайте предварително пътуването с хидроплан онлайн. Ако желаете да пренасяте допълнителен багаж, може да се наложи да заплатите допълнително няколко долара.

Island hopping in Maldives

2. Скоростни лодки

Скоростните лодки са друг чудесен вариант за придвижване между островите. Моторната моторна лодка е луксозният и най-бърз начин за опознаване на Малдивските острови. Частните моторни лодки се използват предимно от курортите, докато обществените моторни лодки нямат фиксиран график и се експлоатират през целия ден преди залез слънце. Обществените моторни лодки превозват около 20-30 души едновременно и струват минимум 20 USD, докато частните моторни лодки струват много повече.

3. Обществени лодки – Дхони

Дхони също са добър вариант за придвижване между дестинациите и са лесни за джоба. Тези традиционни лодки са много популярни в страната и се използват широко от туристите и местните жители за транспорт поради номиналните им цени. Максималната цена може да достигне до 10 USD, а лодката побира около 50 до 100 души едновременно. Лодките се движат всеки ден преди залез слънце, с изключение на петък. Те са перфектен начин за транспорт, но са бавни и отнемат много време. Резервирайте мястото си предварително или се информирайте за разписанието, като посетите онлайн уебсайта му.

Island hopping in Maldives

Не са ли Малдивите истински рай? Посетете и опознайте тази прекрасна дестинация с любимите си хора и създайте спомени завинаги. Съставете идеален маршрут за пътуване до Малдивите и опознайте почти всяко кътче на страната. Не чакайте, за да изследвате този тропически рай с любимите си хора.

Оцени статията
( No ratings yet )
Малдиви почивка