Най-добрите курорти на Малдивите – намерете своя правилен избор

maldivi-hotel Почивка на Малдиви

С почти 150 курорта от всички ценови диапазони и с различни възможности, може да е трудно да намерите най-добрия курорт в Малдивите за собствената си почивка.
След като посетите много различни курорти, ще разберете, че всеки остров и хотел е уникален по свой начин. Ето защо въпросът “Кой е най-добрият курорт на Малдивите?” има различен отговор за всеки пътешественик – всичко зависи от личните ви предпочитания и бюджет.

НАЙ-ДОБРИТЕ КУРОРТИ НА МАЛДИВИТЕ

Всеки курорт на Малдивите е уникален по свой начин. Изборът на перфектния престой зависи от собствения ви вкус, от това какво искате да изпитате по време на почивката си, с какъвто бюджет планирате и кои аспекти на хотела са най-важни за вас.
В тази публикация са представени курорти от различни категории, за да ви е лесно да намерите най-добрия курорт в Малдивите.

КАТЕГОРИЯ I: УСТОЙЧИВОСТТА СРЕЩА ЛУКСА

Повечето хора смятат, че не е възможно да прекарате почивка в Малдивите, която е екологична и едновременно с това луксозна. Но нарастващото значение на устойчивото развитие за туристите накара хотелите в Малдивите да адаптират този аспект към своите концепции. През последните години от последната година курортът издигна своята отговорност и изобретателността за опазване на околната среда на следващото ниво:

СОНЕВА ФУШИ & СОНЕВА ЖАНИ

Сонева е олицетворение на устойчивото развитие в съчетание с лукса. Двата курорта Soneva Fushi и Soneva Jani не само се опитват да бъдат възможно най-екологични, но по-скоро се потапят в природата, за да върнат в околната среда повече, отколкото са взели. Курортите се разполагат със собствени станции за рециклиране, където всеки произведен боклук ще бъде използван повторно. Те дори са измислили естествена процедура за пречистване на водата, подкрепят местните общности, строят всички вили от рециклирана дървесина, сами събират зеленчуците и плодовете си, … и още много други. Преживяването на духа на Сонева ясно не показва, че е абсолютно възможно да бъдеш изцяло с природата и в това време да изпиташ лукс!

КАТЕГОРИЯ II: РАЙСКИ МЕСТА ЗА ГМУРКАНЕ С ШНОРХЕЛ

Една от основните причини, поради която може да се влюбите в Малдивите, е уникалният морски живот. Особеният атолът Баа и южната част на Малдивите имат ярки рифове с пъстри риби, костенурки, скатове и акули. Но не всички курорти са разположени в непосредствена близост до собствения си домашен риф. От всички острови три са най-добрите курорти на Малдивите за гмуркане с шнорхел:

PARK HYATT MALDIVES ХАДАХА

Park Hyatt е малък остров в южната част на Малдивите и ръководството на курорта се отнася изключително сериозно към опазването на крехката екосистема на Малдивите. Вие не работите прекъсвано върху новите идеи за пестене на енергия, отпадъци и ресурси, но и учат гостите колко е важно да бъде едно цяло с природата.

Устойчивостта също играе голяма роля за здравето на рифа! Някои курорти правят всеки ден “хранене на риби и акули” по няколко пъти на ден, но за страданието от храненето на рибите нарушава естественото им хранително поведение, което оказва голямо влияние върху цялостния естествен баланс в рифа. За щастие много курорти спряха храната на рибите, за да предпазят морския си живот, и Park Hyatt Maldives е един от тях! Тешен можете да разполагате с невероятно жив дом риф около целия остров и да се включите в обиколка с шнорхел с морски биолог на Park Hyatt! Любителите на гмуркането с шнорхел ще харесат този курорт, както и любителите на лукса и устойчивото развитие.

ДУСИТ ТАНИ

Островът Баа е чудесен за гмуркане с шнорхел – не само заради отличното състояние на рифовете, но и благодарение на факта, че се намира в близост до биосферния резерват на ЮНЕСКО Hanifaru Bay – дом на хиляди манти от юни до ноември.
Хотел Dusit Thani разполага с един от най-добрите домашни рифове, които някога сме виждали! Можете буквално да изскочите от водната си вила и веднага ще се почувствате като в аквариум с разноцветни корали, риби и костенурки!

AYADA MALDIVES

Друг курорт, който е чудесен за гмуркане с шнорхел, е Ayada Maldives. Особено капка риф пред водните вили е изключително жива. Има места, където може да срещнеш любопитна костенурка и на различна част от рифа има голям шанс да видите рифови акули.

КАТЕГОРИЯ III: УЛТРАЛУКСОЗНИ УБЕЖИЩА

Поради голямата конкуренция сред курортите на Малдивите новите хотели трябва да предлагат креативни концепции, идеи и аспекти на гостоприемството, за да се отличават от останалите. Ето защо нивото на лукса на Малдивите няма абсолютно никакви граници! Тези курорти са най-богатите, които посетихме:

WALDORF ASTORIA MALDIVES ITHAAFUSHI

Щедри вили с частни басейни, големи колкото истински плувни басейни, единадесет различни ресторанта, готвач със звезда “Мишлен” и частен остров за ултимативно уединение: WALDORF ASTORIA е ново и изключително луксозно убежище на Малдивите. Специалното отношение започва от секундата, в която пристигате на летището, последвано от трансфер с частната им яхта, обслужване от следващо ниво, личен камериер и още толкова много детайли, които правят престоя незабравим!

SONEVA FUSHI И SONEVA JANI

Курортите Soneva са не само олицетворение на устойчивото развитие на Малдивите, но и на ултралукса и неприкосновеността на личния живот. Всяка отделна вила е уникална по свой собствен начин и невероятно просторна. Цялостният курорт предлага атмосфера на изключителност, а усещането за обединение със съмишленици не може да се намери никъде другаде, освен тук! В съчетание с креативни ресторанти, безумни водни вили и много дейности, Soneva Fushi и Soneva Jani са най-добрите курорти в списъка на Малдивите!

RAFFLES MALDIVES MERADHOO

Далеч в южната част на Малдивите, хотел Raffles предлага малко интимно убежище за максимална неприкосновеност на личния живот, невероятен спа център над водата и една от най-добрите кухни, които някога сме опитвали на Малдивите. Вилите на плажа са същински апартаменти със собствен басейн и градина. Водните вили са отделени от основния остров и до тях се стига само с лодка! Raffles е един от най-малките острови, на които някога сме били, но в същото време и един от любимите ни.

PATINA MALDIVES

Един от най-новите открити курорти на Малдивите е Patina – нова марка луксозни хотели. Островът е свързан с Ritz-Carlton, а скоро и с Capella Maldives в концепция, наречена Fari Islands.
Курортът е построен на изкуствен остров с основен акцент върху изкуството. Гостите могат да намерят произведения на изкуството навсякъде из курорта – някои от тях дори във вилите, а други са интерактивни, за да стъпят в тях. Но това, което наистина ни взриви, е ултралуксозната закуска и невероятните водни вили на Patina, които са единствени по рода си, построени по устойчив начин и просторни!

Най-добрите курорти на Малдивите - намерете своя правилен избор

КАТЕГОРИЯ IV: БЮДЖЕТЕН ИЗБОР

На Малдивите има безброй курорти, а цените за нощувка имат за граница само небето. Но освен многото луксозни острови, на Малдивите има и няколко хотела на достъпни цени, които предлагат същите райски пейзажи като луксозните курорти.

Ако се интересувате от резервация на бюджетно пътуване до Малдивите, може да разгледате малката местна компания Maldives Secrets! Те предлагат почивки на местни острови, достъпни курорти и сафарита с лодки на Малдивите!

SAII LAGOON MALDIVES

SAii Lagoon е приятен и уютен курорт, недалеч от Мале. Освен в плажни и водни вили можете да отседнете и в плажни апартаменти, които са още по-достъпен вариант. Островът предлага райски плажове с буйни палми и сини води, а благодарение на връзката с Hard Rock Hotel Maldives имате голям избор от дейности и ресторанти.

LUX* SOUTH ARI

Един от курортите с най-добро съотношение между цена и качество на Малдивите е LUX* South Ari. Количеството преживявания и дейности на островите, красивите вили и големият избор от ресторанти са невероятни за цената, която плащате на вечер! LUX* South Ari определено принадлежи към нашия Топ 5 на курортите на Малдивите!

МЕСТНИ ОСТРОВИ

Най-бюджетният и автентичен начин да опознаете Малдивите е да отседнете в хотел или къща за гости на местен остров. Тези острови очевидно са нещо различно от курортите, но всъщност е възможно да изпитате “усещането за Малдивите”, без да е необходимо да харчите цяло състояние. Плажовете, буйните палми и безкрайната синя вода са също толкова невероятни, колкото и на курортните острови.

КАТЕГОРИЯ V: ПАРТИ И ЗАБАВЛЕНИЕ

Хората често свързват Малдивите с дестинацията “меден месец” само за двойки. Но въпреки че това наистина е едно от най-романтичните места, на които можете да пътувате, има няколко курорта, които са чудесни за приятели или двойки, пътуващи заедно, които обичат да се насладят на малко парти в рая и да се запознаят с други хора.

FINOLHU

Finolhu вероятно е курортът с главно К на Малдивите за млади хора и любители на партитата. С легендарния плажен клуб One Oak и ежедневните шоу програми, музика на живо или диджеи няма да имате възможност да се почувствате отегчени. Разбира се, винаги можете да се оттеглите обратно в частната си плажна или водна вила, но веднага щом излезете от нея, ще срещнете съмишленици и забавни хора!

HARD ROCK HOTEL MALDIVES

ДА! На Малдивите има Hard Rock Hotel и той е точно такъв, какъвто си го представяте: Забавен и лесен! Има партита край басейна, непринудени барбекюта на плажа, коктейли по залез слънце и музика на живо вечер. Курортът е част от Crossroads, концепция за няколко острова, която предлага възможността да пътувате между три различни острова по време на престоя си и да използвате всички съоръжения и ресторанти!

PULLMAN MALDIVES

Искате ли да имате най-доброто от двата свята? Релаксиращи плажни вибрации и усещане за самотен остров, съчетани със срещи край басейна и коктейл бара с други гости? Тогава ще харесате Pullman Maldives с концепцията Ultra Luxury All Inclusive: Насладете се на най-доброто шампанско, свежи коктейли и невероятна храна през целия ден и се запознайте със страхотни хора!

КАТЕГОРИЯ VI: СЕМЕЙНИ КУРОРТИ

Да пътувате до Малдивите с деца е чудесна идея – но не всички курорти са подходящи за семейства, тъй като някои от тях са само за възрастни. Но местните хора на Малдивите са изключително дружелюбни към децата и ще намерите невероятни курорти, които са чудесни за семейства:

LUX* SOUTH ARI

Без значение дали пътувате с приятели, като двойка или семейство с малки деца или тийнейджъри: Този курорт ще направи всички щастливи! Детският клуб изглежда невероятно и предлага много дейности, като например рисуване на кокосови орехи на плажа. Няколко пъти седмично LUX* South Ari организира кино на открито на плажа след вечеря, където първо се прожектира семеен филм, а след това втори за възрастни. Различни басейни, много пространство, невероятен СПА център и голям брой ресторанти позволяват лесно да се намери подходящо място за предпочитанията на всеки!

SONEVA FUSHI

Soneva е не само детска площадка за възрастни, но и много семейно ориентирана. Разполагат с един от най-големите детски клубове на Малдивите с детски басейн, коктейл-бар за най-малките (където се сервират здравословни сокове), много дейности на открито и на закрито, а любезният персонал доближава децата до природата и устойчивото развитие!

EMERALD MALDIVES

Отсядането в All Inclusive Resort е чудесна идея, ако пътувате с по-голямо семейство, защото в противен случай разходите за храна и напитки бързо могат да се сумират! Emerald Maldives е прекрасен All Inclusive курорт с много неща за преживяване. Тяхната концепция включва не само различни възможности за хранене, но и преживявания като круизи с делфини и занимания с водни спортове. Освен това курортът разполага с чудесен детски клуб с огромна открита площ, където можете да намерите аквапарк, площадка за игра и батути за най-малките!

Най-добрите курорти на Малдивите - намерете своя правилен избор

КАТЕГОРИЯ VII: ВСЕСТРАННО РАЗВИТИЯТ

Не можете да решите какво точно искате или не обичате да клоните към определена посока, за да вземете решение за вашия личен най-добър курорт на Малдивите? Тогава следните курорти са чудесен избор за вас. Те предлагат много дейности, различни възможности за хранене, подходяща категория вили за всички предпочитания и, разбира се, луксозното тропическо усещане, което търсите на Малдивите:

CONRAD MALDIVES

Няма да сгрешите, ако резервирате престой в Conrad Maldives! Това е прекрасен курорт, който свързва два различни острова чрез кей и всъщност е първият курорт, който посетихме на Малдивите. Имат плажни вили точно толкова, колкото и наскоро обновените водни вили, и без значение дали обичате да вечеряте непринудено на плажа, или искате да изживеете ексклузивна вечеря под водата – можете да намерите всичко това в Conrad Maldives.

CONSTANCE HALAVELI

Небесни плажове, фотогенични люлки и прекрасни водни или плажни вили с басейн: Constance Halaveli е утен и спокоен курорт за двойки. Ще ви хареса спа центъра и ресторантът над водата! Да се ​​​​разхождате из рая или да вземете бъги също е възможно 😉.

АЯДА МАЛДИВИ

Островът предлага огромно количество дейности и места за почивка. Освен това Ayada разполага с невероятни водни вили с басейн и открити зони за релаксация, където можете веднага да скочите във водата, за да се гмуркате с шнорхел покрай красивия капан на рифа!

Без значение за коя категория решавате – всички горепосочени курорти са хубави по различни причини!

Оцени статията
( No ratings yet )
Малдиви почивка