Места за посещение в Фувамула, Малдиви: Очаква ви омагьосващо очарование!

Почивка на Малдиви

 

Малдивите са верига от 26 атола, всеки от които обещава най-добрите тропически преживявания на всеки посетител. Този райски кът е известен с прекрасните си плажове, тюркоазените води на Индийския океан, пищната зеленина, феноменалните пейзажи и многото най-добри неща за правене на Малдивите. При посещението си на Малдивите планирайте почивката си на прекрасния остров Фувамула, разположен в най-южния край на Малдивския архипелаг.

Този красив остров е дом на сладководни езера, бели пясъчни плажове, тропически гори и влажни зони, процъфтяваща фауна и флора и още много други неща, с които да зарадвате очите си. Това съвършено като картина място определено ще спре дъха ви и ще ви предложи пътешествие, каквото не сте имали досега. Освен това това място не само задоволява жаждата за приключенски спортове, но и предлага релаксиращи и спокойни дейности, в които да участвате. Изследвайте омагьосващия чар на остров Фувамула в пакетите си за Малдивите и подобрете преживяванията си по време на почивката.

Топ места за посещение в Fuvahmulah, Малдиви

Fuvahmulah разполага с множество забележителности, които не бива да се пропускат, така че, разгледайте този списък с най-добрите забележителности на Fuvahmulah на Малдивите и прекарайте забележително време с любимите си хора.

 • Кална баня Кодакилхи
 • Плажът Тунду
 • Сладководни езера – Dhadimagi Kilhi и Bandaara Kilhi
 • Природен парк Фувамула
 • Подводен свят
 • Древни руини

1. Калната баня Кодакилхи

Калната баня може да звучи неприятно, но повярвайте ми, природата е най-добрата терапия, която можете да приложите, за да се отпуснете и да подмладите ума, тялото и душата си. Посещението ви във Фувамула е напълно неоправдано, ако пропуснете популярната кална баня Кодакилхи. Потопете се в състояние на щастие и релаксация, като участвате в терапевтична кална баня в Кодакилхи, която се намира в рамките на влажната зона Бандаара Килхи. Смята се, че калта в Кодакилхи е богата на минерали, които са изключително ефективни за тонизиране на кожата и отпускане на тялото. Можете дори да си наемете водач, за да изпитате по-добри впечатления от калните бани. Пригответе се да изживеете уникално преживяване по време на почивката си на Малдивите и да запечатате завинаги в съзнанието си тези щастливи спомени.

Places to Visit in Fuvahmulah, Maldives: Spellbinding Charms Awaits!

2. Плажът Тунду

Няма пътуване до Малдивите без посещение на плажа! Тхоонду е невероятен плаж и е на първо място в списъка с места за посещение във Фувамула и се намира в северния край на острова. Плажът е изпълнен с бели гладки, кръгли и искрящи камъчета и кристално чисти води. Насладете се на акупресурно преживяване при разходка с боси крака, което ще отпусне стъпалата ви. Възхищавайте се на живописните гледки на небето, което променя цветовете си от синьо до оранжево и от оранжево до розово, а след това – до тъмносиньо с блестящи звезди. Можете също така да участвате в каране на сърф, скимборд, водни ски, уейкборд и още много други вълнуващи дейности. Уловете момента и запазете тези спомени за цял живот.

Places to Visit in Fuvahmulah, Maldives: Spellbinding Charms Awaits!

3. Сладководни езера – Dhadimagi Kilhi и Bandaara Kilhi

Друго невероятно място за посещение на остров Фувамула е Дадимаги Килхи и Бандаара Килхи – две сладководни езера на остров Фувамула, които предлагат очарователни гледки и страхотно настроение. Тези езера са заобиколени от голяма влажна зона и са дом на различни исторически обекти като Хавитха, Ваш Веу и Геммиски. В тези сладководни езера можете дори да се насладите както на разходка с лодка, така и на плуване. През 2012 г. правителството на Малдивите обявява Дхадимаги Килхи за защитена зона на остров Фувамула. В зоната на влажните зони на Dhadimagi Kilhi има пешеходна пътека, която предоставя невероятни гледки, които трябва да бъдат запечатани във фотоапарата ви и да бъдат запазени завинаги.

Places to Visit in Fuvahmulah, Maldives: Spellbinding Charms Awaits!

4. Природен парк Фувамула

Природният парк Фувамулах е разположен в Дхадимаги Килхи, който предлага великолепни гледки и буйна зеленина. Това е едно от онези места за посещение във Fuvahmulah, които са не само идеални за разглеждане на забележителности, но и чудесни за участие в плуване, разходка с водни колела, каране на кану или наемане на велосипеди на много символични цени, за да разгледате оживените околности. Планирайте пикник със семейството, приятелите или партньора си и си създайте фантастични спомени. Можете дори да наемете грил и маси за барбекю, за да си приготвите сами подходящ обяд сред природата, звучи невероятно, нали!

Places to Visit in Fuvahmulah, Maldives: Spellbinding Charms Awaits!

5. Подводен свят

Фувамула е световноизвестна дестинация за гмуркане и разполага с процъфтяващ морски живот и пъстри коралови рифове. Можете да се сприятелите с много морски обитатели, като например акула тръноопашата, океанска Манта, учещи се чукове, Мола Мола и много други. Изследвайте великолепния къщен риф, като се гмуркате от най-добрите места в страната. Създайте уникални спомени и напълнете кофата си с любов и щастие.

Places to Visit in Fuvahmulah, Maldives: Spellbinding Charms Awaits!

6. Древни руини

Фувамула има примамлива история и реални следи, които говорят за пътя на будизма на Малдивите. На острова може да се изследва интригуващата култура на будизма преди появата на исляма. Смята се, че една от древните руини, известна като Хавита, е останка от древна будистка ступа, която в днешно време е покрита с 40-метрова могила. Поради липсата на системни разкопки действителната форма на ступата не се вижда, но някои камъни са доказателство за съществуването ѝ. Друга древна руина е популярният Вашо Вейо. Тя представлява стар, дълбок кладенец, който има стъпала, водещи до водата. Твърди се, че местните жители са го построили с помощта на корали и са го използвали за черпене на вода.

Places to Visit in Fuvahmulah, Maldives: Spellbinding Charms Awaits!

Най-добрите ресторанти за хранене във Фувамула

Очарователният остров Фувамула е известен с плодородните си земи и с изобилието от производство на тропически плодове и зеленчуци с най-добро качество. На острова се сервират и най-добрите и висококачествени морски дарове, което превръща храненето ви в доста чудно преживяване. Задоволете глада си с пресни и вкусни ястия, които ще задоволят вкусовите ви рецептори и ще ви доставят радост. Тази дестинация е пълен пакет, който ви обещава най-доброто от най-доброто.

 • Pebbles by Royal
 • Real Breeze
 • Магистрала 29
 • Маанеир Беева
 • Ресторант Royal

Пригответе се да се запознаете с уникалния малдивски начин на живот на популярния остров Фувамула. С бели плажове, тюркоазени води, апетитна кухня, живописни гледки, буйна зеленина и тропически вибрации, това място притежава всичко. Удовлетворете желанието си за почивка, като резервирате великолепен пакет за меден месец на Малдивите от Pickyourtrail на страхотни цени. Можете дори да персонализирате маршрута си за Малдивите по начина, по който желаете, и да прекарате ваканция според вашите условия.

Оцени статията
( No ratings yet )
Малдиви почивка