Малдивите през октомври – подходящо време ли е да планирате пътуването си?

Почивка на Малдиви

Начело на списъка на най-обичаните и най-посещаваните места Малдивите са мечтана дестинация за мнозина. Дори и вече да сте посетили Малдивите, любовта и вълнението, които изпитвате към тази островна държава, никога няма да изчезнат. Всеки остров на Малдивите е като напълно нова дестинация и всяко преживяване, което получавате, е като първото. А знаете ли кое е най-хубавото в Малдивите? Тя осигурява страхотна почивка независимо от месеца, в който я посетите. Ако сте човек, който планира да посети Малдивите през октомври, ето цялата информация, от която се нуждаете.

Защо да посетите Малдивите през октомври?

Малдивите през октомври не са от най-посещаваните месеци, но всеки месец си има своите акценти и недостатъци, нали? Този месец може да бъде доста слънчев, със сравнително високи температури и се счита за несезонен на повечето от островите в Малдивите. Въпреки това само високите температури го правят благоприятен и топъл за водни спортове. Можете да получите наистина добри оферти за резервация на курорт и да предотвратите твърде големи разходи за самолетни билети. Вместо това похарчете тези пари за нещо, което ви харесва на Малдивите. Все още ли се чудите дали октомври е благоприятен месец, за да планирате пътуването си? Прочетете тази статия и аз ще ви позволя да вземете решение.

Какво е времето на Малдивите през октомври?

The Maldives In October – Is It A Good Time to Plan Your Trip?

Тъй като октомври е краят на влажния сезон, а ноември е началото на сухия сезон на Малдивите, през октомври можете да очаквате малко високи температури и топли води. Възможно е да има дъждове през първата половина на месеца, така че се уверете, че сте следили времето преди пътуването си. Намерете по-долу средната висока и ниска температура през октомври, часовете дневна светлина, температурата на морето и валежите.

Висока температура 30ºC
Ниска температура 25ºC
Температура на морето 28ºC
Валежи 229 мм
Дневна светлина 12 часа

Какво да правите през октомври

Без значение каква почивка планирате – меден месец или семейно пътуване, ето някои от най-добрите неща, които трябва да опитате на Малдивите. Ако искате да се превърнете в романтичен, тогава резервирайте пакет за меден месец на Малдивите.

Водни спортове

Круиз по залез слънце

1. Водни спортове

Малдивите и водните спортове не могат да се сбъркат. По време на пътуването ви до Малдивите през октомври, при толкова високи температури, водните спортове могат да бъдат по-спокойни, отколкото си мислите.

  • Каране на сърф
  • Гмуркане
  • Гмуркане с шнорхел
  • Сърфинг

Ако сте запален сърфист или човек, който иска да се научи да кара сърф, трябва да го опитате на Малдивите. Има отлични инструктори, които ще ви помогнат, когато започнете, както и няколко сертификационни курса за всички сърфисти.

The Maldives In October – Is It A Good Time to Plan Your Trip?

Гмуркане с акваланг

Ако умеете да плувате и искате да се гмурнете дълбоко във водата, тогава гмуркането с акваланг е вашият избор. Дори хора, които не плуват, могат да се занимават с гмуркане, но няма да получите пълноценно изживяване от гмуркането, тъй като ще бъдете ограничени да се гмуркате след определена граница.

Гмуркане с шнорхел

Гмуркането с шнорхел е любимото занимание на повечето хора. Можете да скочите във водата и да изследвате не само коралите, но и цялата морска екосистема. Хората, които не плуват, могат много добре да се занимават с шнорхелинг, тъй като обикновено се плува много близо до повърхността. На Малдивите има няколко курорта за гмуркане с шнорхел.

The Maldives In October – Is It A Good Time to Plan Your Trip?

2. Круиз по залез слънце

Залезът винаги е красив, а круизът по залез е несравнимо красив на Малдивите. Когато посетите Малдивите през октомври, благодарение на времето, вечерите ви ще бъдат топли и успокояващи. Дори и да не предприемате круиз, просто седнете край морето и станете свидетели на залеза на слънцето, тъй като октомври е много благоприятно време за посещение на плажа на Малдивите. Това е едно от най-романтичните неща, които можете да направите по време на медения месец на Малдивите.

The Maldives In October – Is It A Good Time to Plan Your Trip?

Събития в Малдивите през октомври

Национален празник

Qaumee Dhuvas, националният ден на Малдивите, е едно от специалните събития през октомври и е официален празник в страната. На него се чества победата на Мохамед Такуруфаану Ал Аузам, който е наричан с любов националния герой на Малдивите. Ако сте човек, който просто е зашеметен от парадите и шествията, тогава това събитие на местните острови е мястото, където трябва да се отправите.

Qaumee Dhuvas 2023 – 16 септември.

5 съвета за пестене на пари, ако посещавате Малдивите

  • Тъй като октомври не е пиков сезон, можете да спестите доста добра сума от резервациите на полети и хотели.
  • Когато посещавате град Мале, яжте на местни места, а не в скъпи ресторанти, опознавайте културата на Малдивите, разбирайте се с малдивците и опитайте вкусната улична храна на Малдивите.
  • Вземете план за ол инклузив. Въпреки че планът за пълен пансион на Малдивите звучи по-евтино, ще спестите много пари за вода и напитки, ако изберете ол инклузив. Повярвайте ми, след уморителен ден, прекаран във водни спортове, ще имате най-голяма нужда от това.
  • Ако идеята ви е да извлечете максимална полза от Малдивите, а не да си прекарате спокойно, проучете много курорти и изберете курорт, който има голям брой включвания по отношение на водните спортове и други дейности.
  • Изберете да пренощувате на обществен остров, за да се запознаете с местните жители. Въпреки че в момента това не е разрешено, има вероятност да бъде разрешено през октомври.

Често задавани въпроси относно посещението на Малдивите през октомври

1. Разрешено ли е сега пътуването от Индия до Малдивите?

Да, можете да пътувате от страните от Южна Азия до Малдивите.

2. Защо октомври е подходящо време за посещение на Малдивите?

Октомври определено е добро време за посещение, ако търсите бюджетно пътуване, тъй като цените на самолетните билети и резервациите за курортите ще бъдат по-евтини. Освен това е идеално време за нощни посещения на плажа, водни спортове и разглеждане на забележителности.

3. Какви са необходимите документи за пътуване?

Документите, които трябва да носите със себе си, са оригинални паспорти, COVID-отрицателни PCR доклади, QR код на формуляра IMUGA, бордни карти и туристическа застраховка, ако е задължителна за вашия курорт.

4. Кое е най-подходящото време за посещение на Малдивите?

Най-доброто време за посещение на Малдивите е от ноември до април като цяло и се счита за пиков сезон.

 

Като се има предвид всичко това, посещението на Малдивите през октомври може да се окаже наистина добър избор.

Оцени статията
( No ratings yet )
Малдиви почивка