Малдивите през март 2023: Вашият пътеводител към страната на атолите

Почивка на Малдиви

 

Ако се чудите кое е най-доброто време да посетите Малдивите, март е месецът, който трябва да търсите. Въпреки че Малдивите са целогодишна дестинация, Малдивите през март са още по-вълшебни и очарователни, като се има предвид, че вероятността от валежи е малка, а Малдивите се преживяват най-добре през сухия сезон.

Когато се натъкнете на думата Малдиви, белите пясъчни плажове, луксозните курорти, местните водни вили на Малдивите, тюркоазените води са първите няколко неща, които със сигурност ще ви хрумнат. Освен че са Мека за младоженците, Малдивите са известни и с адреналиновите си водни дейности и хипнотизиращите подводни видове.

Ако някога сте планирали романтична ваканция на тропически остров, без да планирате да изследвате много, а да се наслаждавате на спокойствието и тишината на плажа и да изпитате богатството и лукса по най-добрия начин, то Малдивите са вашият златен стандарт за такава ваканция.

Прочетете нататък, за да получите цялостна представа за нещата, които трябва да правите, и местата, които да посетите на Малдивите през март, преди да планирате следващото си пътуване до Малдивите.

Малдивите през март 2023 г: Времето

Малдивите през март са с почти идеално време за тропическа островна ваканция с температура от 25 до 30 градуса по Целзий. Туристите не трябва да се притесняват нито от палещото слънце, нито от непрестанните дъждове. Приятното време, съчетано с девет часа непрекъсната слънчева светлина, превръща Малдивите през март в перфектна дестинация, където да изпробвате всички дейности на открито и да прекарате някои ценни моменти с любимите си хора. Ясното небе и успокояващият бриз създават перфектна атмосфера и за слънчеви бани.

Идеална продължителност на престоя за Малдивите през март 2023 г

Всички вили на Малдивите се категоризират най-общо под два чадъра – плажни вили и водни вили. Препоръчваме ви да опитате и двете форми на настаняване, тъй като и двете вили имат свой собствен чар и уникалност. Освен вилите, за да изпитате основните водни дейности на открито и да се отбиете от дестинацията, идеалната продължителност би била 3-4 нощувки. ваканцията за 3-4 нощувки е идеална, ако търсите кратко бягство, за да се подмладите от натоварения градски живот или искате да отпразнувате някакъв специален повод, Но ако търсите по-въздействаща и преживяна ваканция, може да помислите за разтягане на ваканцията си до 6-7 нощувки.

Най-добрите острови за посещение в Малдивите през март 2023

Град Male

Столицата на Малдивите често е заобикаляна от повечето от пътуващите. Въпреки че градът може да не е известен с лукса или екзотиката, той е добре познат със своите пазари в индийски стил и местни кафенета. Град Мале е един от малкото острови, където да се докоснете до местната култура и храна, да разгледате величествените джамии и цветните улици.

Остров Хулхумале

Той е входният терминал за повечето международни пътници, тъй като международното летище Велана се намира на остров Хулхумале. Един от най-бързо развиващите се острови на Малдивите, но въпреки това островът не е загубил очарованието си и е задължителен за посещение във вашия маршрут, ако планирате да посетите Малдивите през март. Градът може да се похвали с джамията си със стъклен покрив и планираните пасажи и коридори над Индийския океан.

Maldives in March 2023: Your go-to Guide to land of Atolls

Маафуши

Ако се притеснявате, че Малдивите са луксозна дестинация и сте скептично настроени за планиране на почивката си. Маафуши е вашият свещен граал. Смятан за един от най-красивите на Малдивите, островът е рай за всички бюджетно ориентирани пътешественици. Можете да намерите много икономични, но уютни къщи за гости. Островът е пострадал по-тежко по време на цунамито през 2004 г., но въпреки това е успял да се възстанови и да се превърне в също толкова красив остров.

Маафуши е предпочитан и от туристите, които обичат да избягват градските неуредици и да прекарват времето си далеч от тълпата. Той е лесно достъпен от град Мале с местни лодки и фериботи на редовни интервали.

Остров Утеему

Най-северният остров на Малдивите има богата история. Този остров е управляван през вековете от султан Мохамед Такуруфаану, капитанът, който предотвратява превземането на острова от португалците. Утеему Гандувару, най-посещаваната туристическа атракция на острова, е дворец, построен от местните жители, за да отдадат почит на своя водач. Островът е предпочитан от туристите, които искат да избегнат натоварената тълпа и да се насладят на почивката сред спокойствието на белите пясъчни плажове.

Maldives in March 2023: Your go-to Guide to land of Atolls

Фейдху

Начинът на живот на остров Фейдху е образ на човешкия живот преди навлизането на технологиите. Жителите на острова са доволни от сегашния си начин на живот и предпочитат да останат в хармония с природата. Смята се, че британците са нахлули на острова по време на Втората световна война, за да го използват като своя въздушна база. Ако Фейдху е част от маршрута ви, уверете се, че сте посетили местните ресторанти, за да се насладите на изобилните морски дарове.

Съвети за следващата ви ваканция на Малдивите

1. Малдивските острови са едни от най-добрите острови в света, които предлагат невероятни подводни преживявания, така че тук ви е гарантирано най-доброто изживяване при гмуркане с акваланг и шнорхелинг.
2. Като островна дестинация тук се предлагат разнообразни варианти на морски дарове, а някои от тях са уникални за Малдивите, така че не забравяйте да разгледате местните кафенета за морски дарове.
3. Въпреки че има вътрешни полети и трансфери с хидроплани, най-удобният и предпочитан начин за опознаване на тази островна държава е чрез фериботи/лодки. Има редовни опции за фериботи, които се предлагат през целия ден.
4. Ако маршрутът ви включва превоз с бърза лодка, уверете се, че сте седнали на задните седалки, тъй като задните места са по-удобни и сравнително безопасни в сравнение с предните редове.
5. ако посещавате Малдивите извън сезона или през дъждовния сезон, въпреки че може да се сблъскате със случайни дъждове, кораловите рифове и подводният живот са най-активни през този сезон.
6. Ако се притеснявате за бюджета и разходите на частните острови, има също толкова добри имоти на обществените острови, които предлагат невероятни водни дейности на открито.

Оцени статията
( No ratings yet )
Малдиви почивка