Малдивите срещу Бахамите: какво да разгледаме

Почивка на Малдиви

 

Малдивите и Бахамските острови са две много популярни островни места за бягство, известни със зашеметяващата си природна красота, луксозните си места за настаняване и прекрасните си плажове. Всяко място има своя уникална култура, фантастични традиции и драматична история в допълнение към елегантността, очарованието и атмосферата си. Поради факта, че всяко място е идеално по свой собствен начин, пътешествениците са привлечени и от двете.

Изберете едно от тези райски кътчета веднага, за да избягате от ежедневието си и да се насладите на незабравима ваканция с любимите си хора. Ние сме тук, за да ви помогнем, ако сте объркани относно тези две места. Прегледайте това изчерпателно сравнение на Бахамските острови и Малдивите, за да откриете идеалното място за почивка. Резервирайте пакет за Малдивите, за да сбъднете мечтаната си почивка!

Най-добро време за посещение на Малдивите и Бахамите

 • Най-добро време за посещение на Малдивите: Месеците от ноември до април са най-подходящото време за пътуване до Малдивите. Средната висока температура през годината е между 29 и 31 градуса по Целзий, а типичната ниска температура рядко пада под 24 градуса. Най-натовареното време за пътуване през годината се пада между януари и април, когато в страната има най-малко дъждове и влажност. Дори и да е топло през месеците от май до декември, има вероятност от бури и случайни валежи. Ако желаете да посетите Малдивите с ограничен бюджет, планирайте пътуването си извън пиковите сезони, когато цените на хотелите и полетите са по-ниски.
 • Най-добро време за посещение на Бахамите: Най-доброто време за пътуване до Бахамските острови е през месеците януари и февруари. Туристите, които търсят слънце през тези месеци, ще го намерят в изобилие, без да изпитват прекомерна горещина и влажност. На Бахамските острови средната температура варира от 21°C до 27°C през зимата и от 27°C до 32°C през лятото. От средата на декември до средата на април е най-натовареният туристически сезон, така че ако търсите бюджетно пътуване, избягвайте тези месеци.

Maldives Vs Bahamas: What to Explore?

Най-добрите места за посещение на Малдивите и Бахамите

И Бахамските острови, и Малдивите предлагат на своите посетители множество интересни места за разглеждане. Нека разгледаме някои от най-популярните туристически места в двете държави.

Най-добри места за посещение на Малдивите

 • Град Мале: Мале, столицата на Малдивите, е оживен град с много какво да предложи. Мале е фантастично място, откъдето да започнете почивката си на Малдивите, заради великолепната си архитектура, невероятните възможности за хранене, оживените пазари и много други туристически атракции. В този град се намират мостът Синамале, паметникът на цунамито, Хукуру Миски, изкуственият плаж, както и още безброй спиращи дъха гледки.
 • Остров Фихалхохи: Един от най-красивите острови на Малдивите е остров Фихалхохи, който се намира в южния атол Каафу. Прекарайте времето си на девствен пясъчен плаж с кристално чисти вълни и сенчести кокосови палми. Това е идеалното място за почивка за младоженци, двойки, семейства и групи приятели.
 • Остров Барос: Остров Барос: Един от най-добре оценените острови на Малдивите е остров Барос, който се слави с естествената си елегантност, разкошен бутиков хотел и плажове, за които се мечтае. Направете възможно най-хубавата почивка с любимите си хора, като резервирате престой в изискана водна вила.

Най-добри места за посещение на Бахамите

 • Насау: В Насау има много интересни места, които можете да откриете и които са чудесно място за изследване. В Насау има всичко – от финия бял пясък на Кейбъл бийч, първокласни ресторанти, великолепни музеи, оживени пазари и сладки колониални постройки.
 • Остров Парадайс: Райският остров: Всички посетители на страната ще открият, че този остров е верен на името си: рай! Той е една от най-добрите туристически дестинации на Бахамските острови и не бива да бъде пропускан. За да прекарате една приятна почивка, възползвайте се от чистия въздух, спиращите дъха гледки и популярните атракции като водни паркове, аквариуми и музеи, както и много други.
 • Андрос: Друга фантастична дестинация на Бахамите е Андрос. Той е известен с това, че има бариерен риф, който ще подобри преживяванията ви при гмуркане. Планирайте пътуване за вас и вашите близки до това великолепно място.

Идеална продължителност за Малдивите и Бахамите

 • Малдивите: Идеално е да прекарате четири до шест дни в разглеждане на Малдивите. Малдивите са идеалното място за бърза почивка и предлагат най-добрите преживявания. Ако ви харесва да сте в тропиците, можете да помислите за удължаване на пътуването си.
 • Бахамските острови: Планирайте пет-седемдневно пътуване до Бахамските острови, защото времето в страната винаги е приятно. Това е идеалното време, за да изживеете тази страна в най-добрия ѝ вид. Можете да пътувате от Насау до някой от близките острови и да се насладите на прекрасна почивка.

Maldives Vs Bahamas: What to Explore?

Бюджет за Малдивите и Бахамите

 • Малдивите: Можете да похарчите само 5000 INR или колкото искате на ден на Малдивите. С помощта на нашите професионалисти можете да направите всички важни приготовления за пътуването и всичко да бъде добре организирано. Няма значение дали искате луксозен или икономичен пакет; в Pickyourtrail всичко може да бъде организирано според вашите предпочитания.
 • Бахамските острови: Пътуването до Бахамските острови обикновено ще ви струва около 4 000 INR на ден (нискобюджетно пътуване). Свържете се с нашите експерти, за да резервирате мечтаното пътуване на най-ниска цена. Всичко ще бъде планирано според вашите предпочитания, включително храненето и настаняването.

Maldives Vs Bahamas: What to Explore?

Виза за Малдивите и Бахамите

 • Малдивите: Пътуващите от Индия, които посещават Малдивите, могат да получат виза при пристигане. Ще ви трябват паспорт, двупосочни билети, банково извлечение и допълнителни документи. Визата при пристигане се издава официално за 30 дни и може да бъде удължена. За най-актуална информация относно визите можете да разгледате официалния уебсайт на имиграционните служби на Малдивите.
 • Бахамски острови: За да кандидатствате за виза, трябва да изтеглите заявлението от официалния уебсайт на Бахамските острови. В Центъра за кандидатстване за виза го попълнете и подайте. Веднага след като получите съобщение, че визата ви е одобрена, отидете в посолството на Бахамските острови, вземете паспорта си заедно с визата и сте готови.

Maldives Vs Bahamas: What to Explore?

Решихте ли къде ще отидете през този ваканционен сезон? Приемете моето предложение и разгледайте и двете дестинации, тъй като те са отличителни по свой начин. Посетете ни, за да разгледате туристическите пакети за Малдивите, или потърсете туристическите пакети за Бахамите и създайте идеалното си бягство. Освен това можете да персонализирате маршрута си и да пътувате според предпочитанията си. Не губете време и започнете да опаковате нещата си, веднага!

Оцени статията
( No ratings yet )
Малдиви почивка