Малдивите през февруари 2023

Почивка на Малдиви

Поразителният подводен свят и красивите плажове с бял пясък правят Малдивите едно от най-желаните места за почивка. Почти всеки има Малдивите като част от страните, които трябва да посети. Хора от различни краища на света посещават това място, за да се отпуснат сред красотата и спокойствието на мястото. Тук има всичко необходимо за перфектното бягство – било то недокоснати плажове, изобилие от природни красоти и чиста панорама. Ако обмисляте пътуване до Малдивите, което да посетите през февруари 2023 г., за да се възползвате от прекрасния климат, съчетан със стоплящо сърцето слънце

Времето на Малдивите през февруари 2023

Съществува общ модел за климата, който се следва, въпреки че всеки от атолите има свой собствен микроклимат. Температурата на Малдивите като цяло е топла и варира между 25 и 30 градуса по Целзий през деня, а през нощта е малко по-ниска. Февруари е едно от най-подходящите времена за посещение на Малдивите, тъй като е най-слънчевият месец в годината. Времето през деня е топло и сухо, което прави февруари идеален за разходки по плажа.

Maldives in February 2023

Най-добри места за посещение на Малдивите през февруари

Има много причини, поради които Малдивите са едно от най-предпочитаните места за пътешественици. Екзотичните плажове, подводният свят и поразителният пейзаж привличат гости от всички краища на света. Твърди се, че посещението на Малдивите внася цвят в живота на човека.

Hulhumale

Добре свързан с летището, остров Хулхумале е разположен в южната част на атола Северно Мале. Разположен на площ от 188 хектара, този остров е надарен с красиви малдивски плажове и палми, което го прави идеален за популяризиране на зелената архитектура.

Топ неща за правене в Хулхумале

 • Посетете изкуствения плаж – специално създаден за плуване и къпане в морето.
 • Най-голямата джамия на Малдивите – джамията Хулхумале, с характерния си огромен златен купол и кръгли големи прозорци.

Maldives in February 2023

Какво да знаете, преди да посетите остров Хулхумале

 • Средна температура: 27°C-29°C
 • Как да стигнете: Такси или автобус от летището

Остров Канухура

Перфектен за семейна почивка, този остров се гордее със своите големи вили с първокласни удобства и услуги. Насочен към семейни почивки с деца, този остров предлага частен домакин, който ще се грижи за нуждите на посетителите. Това е едно от най-добрите места, които да посетите на Малдивите през февруари и да се отдадете на кралски малдивски лукс.

Какво да правите на остров Канухара

 • Децата ще бъдат ангажирани през целия ден в детския клуб
 • Водите са оптимални за гмуркане, което го превръща в любимо място за гмуркане с акваланг

Maldives in February 2023

Неща, които трябва да отбележите, преди да посетите остров Канухара

 • Средна температура: 27°C-29°C
 • Как да стигнете: С хидроплан – около 40 минути

Град Мале

В столицата на Малдивите се намират съдебната, законодателната и изпълнителната власт на правителството. Най-гъсто населеният остров, това е и бизнес столицата на страната. Разположен в югоизточния ъгъл на атола Каафу, този остров има умерен климат през цялата година, което го прави благоприятен за посетители от цял свят.

Maldives in February 2023

Какво да правите в град Мале

 • Рибен пазар в Мале – ще видите много екзотични видове риба
 • Други важни места за посещение – Голямата петъчна джамия, Паметникът на цунамито, Клубът за гмуркане на Малдивите и Националният музей на Мале.

Неща, които трябва да знаете преди посещението си в град Мале

 • Средна температура: 27°C-29°C
 • Как да стигнете: Вземете ферибот от летището – около 10 минути

Град Маафуши

Широко известен като Рая на Малдивите, този остров предлага изобилие от забавления, които си струва да бъдат споменати. Невероятната храна, съчетана със спиращите дъха плажове на Малдивите, превръща град Маафуши в едно от най-популярните места на Малдивите. Впечатляващата природна красота със сигурност ще ви омагьоса, дори след като сте напуснали острова, което го прави едно от най-добрите места за посещение на Малдивите през цялата година.

Какво да правите на остров Маафуши

 • Посетете белия пясъчен плаж Бикини. Ще имате възможност да видите акули, големи змиорки, тунели и скатове, докато се гмуркате с шнорхел или акваланг в кристално чистите му сини и зелени води
 • Можете също така да се възползвате от опита за Island Hopping в Маафуши и да посетите близките острови

Maldives in February 2023

Какво да знаете, преди да посетите Маафуши

 • Средна температура: 27°C-29°C
 • Как да стигнете: Можете да вземете моторна лодка или ферибот от летището. Пътуването с моторна лодка отнема около 45 минути

Остров Фихалхохи

Разположен в Южния атол, остров Fihalhohi е красив с кокосови палми, които обграждат целия остров. Ако планирате романтично бягство на Мадивите през февруари, Фихалхохи би бил идеалното място с безупречните си плажове и спиращите дъха кристално чисти води.

Какво да правите на остров Фихалхохи

 • Гмуркайте се в рифа, който заобикаля острова
 • Тук се намират едни от най-достъпните надводни бунгала за уникално преживяване.

Maldives in February 2023

Какво да знаете, преди да посетите остров Фихалхохи

 • Средна температура: 27°C-29°C
 • Как да стигнете: Можете да вземете моторна лодка от летището. Пътуването с моторна лодка отнема около 45 мин

Остров Ваадхо

Задължително място на Малдивите, което трябва да посетите през февруари, са островите Ваадху. Известен със своите светещи плажове, това е едно от най-редките места, където можете да станете свидетели на звездите под краката си. През нощта светещите фитопланктони постоянно се подхвърлят от вълните върху пясъка. Това превръща плажовете през нощта в място на зрелищното явление. Това сюрреалистично преживяване със сигурност ще ви остави без думи.

Какво да правите на остров Ваадху

 • Можете да се гмуркате, за да видите пъстрото разнообразие от морски обитатели
 • Карането на каяк също е широко популярно сред туристите

Maldives in February 2023

Неща, които трябва да знаете преди посещението си на остров Ваадху

 • Средна температура: 29°C-31°C
 • Как да стигнете: Разположен на 8 км от летището, можете да вземете моторна лодка или ферибот.

В допълнение към тези препоръчани места, има многобройни неща, които да правите на Малдивите през февруари и които са на разположение в повечето от курортите, в които сте избрали да отседнете. От луксозна възможност за престой до релаксиращи спа сесии, човек може да се отдаде на лукс на достъпни цени. Освен това ще имате възможност да изживеете круизи по залез слънце, екскурзии за наблюдение на делфини и елегантна вечеря на свещи на плажа, за да превърнете почивката си в нещо, което ще помните до края на живота си.

Малдивите със сигурност са едно от най-очарователните места и са мечтана дестинация за мнозина. Посетителите на Малдивите казват, че Малдивите са част от рая, паднала на земята, за да ни покаже как всъщност изглежда раят. Има още красиви курорти, в които можете да изберете да отседнете по време на почивката си на Малдивите. Разгледайте нашите наскоро резервирани маршрути, за да се запознаете с това, което Малдивите могат да предложат. Можете да разгледате нашия уебсайт, за да изберете един от предложените курорти. И така, какво чакате? Започнете да планирате, започнете да пътувате!

Оцени статията
( No ratings yet )
Малдиви почивка