Малдиви – най-изгодните почивки на рая на земята

Почивка на Малдиви
Съдържание
 1. I. Въведение
 2. Представяне на Малдивите като дестинация за почивка
 3. Основни причини за избор на Малдивите
 4. II. Климат на Малдивите
 5. Какво е най-доброто време за посещение
 6. Какво да очаквате от Малдивите през различните сезони
 7. III. Нощувки на Малдивите
 8. Различни опции за нощувки като например луксозни курорти и бунгала
 9. Примерни цени и оферти за нощувки
 10. IV. Храна и напитки на Малдивите
 11. Какво да очаквате от местната кухня и какви са опциите за международни ястия
 12. Цени на храна и напитки в Малдивите
 13. V. Активности и забавления на Малдивите
 14. Спортни активности като дайвинг и снорклинг
 15. Различни забавления като фестивали и концерти
 16. Цени за различните активности и забавления на Малдивите
 17. VI. Разходи за посещение на Малдивите
 18. Главни разходи за посещение на Малдивите
 19. Как да планирате подходящ бюджет за почивка на Малдивите
 20. Резюмиращи факти за Малдивите като изгодна дестинация за почивка
 21. Съвети за пътуващите до Малдивите
 22. VII. Заключение
 23. VIII. Списък на използвани източници

I. Въведение

Малдиви е група от 26 атола, разположени в южната част на Индийския океан. Смята се за едно от най-екзотичните места в света и е мечтан курорт за много туристи. Снежнобелите плажове, кристално чистите води, живописните рифове и идеалният климат превръщат Малдиви в идеалното място за почивка и отдих.

Много хора смятат, че Малдивите са много скъпо място за посещение, но всъщност това не е така. Цената на пътуването до Малдивите зависи от вашия избор и може да бъде значително по-евтина, отколкото може да очаквате. Освен това Малдивите предлагат разнообразни развлекателни дейности, включително водни спортове, гмуркане, екскурзии и много други.

Малдивите са и една от най-безопасните туристически дестинации в света. Тук няма заплаха от тероризъм, престъпност или политическа нестабилност. На Малдивите има много хотели и курорти, които предлагат настаняване, вариращо от луксозни вили до достъпни бюджетни варианти.

В тази статия ще разгледаме защо Малдивите са най-доброто място за посещение като курорт и защо са достъпни за широк кръг туристи, както и какво могат да предложат за отдих и почивка.

 

Представяне на Малдивите като дестинация за почивка

Малдивите са една от най-идиличните и най-желани дестинации за почивка в света. Това е раят на земята – богат на кристално чисти морета, бели пясъци и уютни кокосови градини.

Това е идеалното място за романтично посрещане на Закуска на Балкони и за релаксация на почивка с нашите най-добри предложения на хотели. Малдивите са перфектна дестинация за любителите на подводното джобно изкуство, като допълнение може да разглеждате нашите най-добри предложения за джодж възможности.

По време на почивката си в Малдивите може да избирате между различни видове настаняване – водни вили, плажни къщи и бунгала, като всяко едно от тези може да ви предложи незабравима гледка към морето и различни бич барове.

Когато сте на почивка в Малдивите, няма да пропуснете възможността да опитате вкусното местно изкушение – кокосовото мляко, с което ще се закачите за горещите дни в тази изгряваща дестинация. Също така ще имате възможността да се наслаждавате на различни водни спортове и разходки на каяци.

Основни причини за избор на Малдивите

Малдивите са един от най-желаните туристически дестинации в света, благодарение на множеството атракции за посетителите. Но какво ги прави толкова привлекателни и защо Малдивите са най-изгодните почивки на рая на земята?

Първо и най-важно – това е мястото, където се намира най-обширният коралов риф в света. Това означава, че там посетителите могат да се наслаждават на невероятното богатство от морски организми, както и да се потопят в една цветна красота на природата.

Втора причина за избор на Малдивите е, че това е идеалното място за релаксация и медитация. Изолацията и спокойствието, което предлага островът, прави този крайолик наистина уникален за посетителите. Тук може да се наслаждавате на непрекъснатия поток от свеж въздух, тишина и пълно спокойствие.

И накрая, най-изгодната причина за посещение на Малдивите е техните прекрасни плажове. Тук може да се отдадете на релаксацията, докато греещото слънце гали кожата ви и слушате шума на вълните в морето. Прекарването на няколко дни на този райски остров непременно ще ви накара да забравите всичко около вас и да се заредите с енергия и прекрасни спомени.

Малдиви - най-изгодните почивки на рая на земята

II. Климат на Малдивите

Малдиви са известни предимно с кристално чистите си води и белия пясък на плажовете си, но климатът им е също един от ключовите фактори, които правят дестинацията толкова привлекателна. Годишният температурен обхват на островите е между 26 и 32 градуса по Целзий.

Всички знаят, че Малдивите са тропически острови, което значи, че влажността е много висока през цялата година. Това означава, че ако планирате посещение в Малдивите, трябва да вземете под внимание високата влажност.

Най-подходящият сезон за посещение на Малдивите е от ноември до март, когато валежите са по-малко и влажността е по-ниска. По това време между сезоните е добре да имате в предвид, че може да има валежи и по-висока влажност.

Ако искате да посетите Малдивите по време на мусонния сезон, който е от май до октомври, ще трябва да бъдете готови за влажни и ветровити дни. Въпреки това, тази пора от годината е перфектна за кайтсърфърите и любителите на водни спортове, тъй като ветровете са по-силни през този сезон и предоставят по-добри условия за тези видове занимания.

Какво е най-доброто време за посещение

Малдивите са едно от най-желаните места за почивка в света, но най-доброто време за посещение може да зависи от много фактори, като климат, находящите се там активности и разходки, и, разбира се, цените.

Ако търсите най-изгодните почивки на Малдивите, но искате да избегнете големите туристически сезони, то най-доброто време да отидете е в периода от май до ноември. Това е периодът на малкия сезон, когато туристическият поток е по-малък, а цените са по-ниски.

Ако пък търсите най-добрите климатични условия за посещение на Малдивите, то това е от декември до март. Това е периодът на големия сезон, когато температурите са по-ниски, а валежите са по-малко. Тези месеци са най-доброто време за разходки на открито, както и за къпане и подводно гмуркане.

Без значение кога ще посетите Малдивите, това ще бъде едно незабравимо пътешествие и изживяване. Тази екзотична дестинация с дивата си природа, белия пясък и кристално чистите води определено е един от най-красивите „райове на земята“.

Какво да очаквате от Малдивите през различните сезони

Малдивите са едно от най-привлекателните места за почивка в света, като имат различни сезони, които може да се променят.

През най-изгодния сезон за посещение на Малдивите – от декември до април – очаквайте сухо време, дълги дни на слънце и топла температура на водата, което е перфектно за плуване и шнорхелинг.

За посещение през май и ноември, когато е междинен сезон, очаквайте малко повече вятър и възможни кратки дъждове. Въпреки това, това са все още изключителни условия за посещение и забавление в океана.

През сезона на мусоните, от месеците юни до септември, можете да очаквате гореща и влажна атмосфера, с често възможни силни дъждове. В този период може да има и малко повече вятър и вълни, което може да намали възможностите за дейности като шнорхелинг и гмуркане.

Независимо от сезона, в Малдивите винаги има нещо интересно за правене и място за отдих в тази прекрасна дестинация на рая на земята.

III. Нощувки на Малдивите

Малдивите представляват едно от най-обичаните места за почивка на туристите от цял ​​свят. И не чудно – белите плажове, топлите води и кристалната чистота на морето правят това място наистина рая на земята.

Нощувките на Малдивите могат да бъдат доста вариативни. От напълно луксозни курорти до по-скромни гостоприемства на местни жители. Но дори и тези по-скромни варианти предлагат уникален опит за туристи, които търсят по-автентични преживявания.

Курортите на Малдивите са известни със своите водни вили и бунгала. Тези на дупки над водата носят луксозното изживяване на живота на островните жители. Стаите от пясък и туи ще ви позволят да се наслаждавате на прекрасни гледки изрязани на плажовете. В ресторантите на курорта ще имате възможност да опитате различни кафе и коктейли, готвени от местни жители.

Ако търсите по-скромни варианти, можете да опитате един от местните гоствайхи. Те ще ви покажат най-атрактивните места на острова и ще ви предоставят уникални преживявания в тяхната къща.

Различни опции за нощувки като например луксозни курорти и бунгала

Малдивите са дестинация, която ще ви очарова с кристалните си води, белия пясък и изумителното подводно богатство. Когато планирате своята почивка на Малдивите, имате много разнообразни опции за нощувка.

Луксозните курорти са най-избраните от посетителите на Малдивите. Те предлагат интериор дизайн от световноизвестни архитекти, изискани спа центрове, невероятни басейни и 24 часова грижа от професионален персонал. Тази категория хотели ще ви предложи най-комфортното нощуване във вили, плаващи върху кристалните води, които ще ви предложат усещането на романтика и ексклузивност.

Ако сте любители на екотуризма, бунгалата на Малдивите ще бъдат най-доброто решение за вас. Те са строени от различни екологични материали в хармония с природата. Тази категория нощувки ще ви даде усещането за истинска природа, релакс и спокойствие.

Ако търсите най-изгодната възможност за почивка на Малдивите, можете да се насладите на трансфер до един от много бюджетни хотели, които предлагат стандартно нощуване в прости, но чисти стаи и чисти бани. Тези хотели предлагат забавления за по-малкия бюджет, като например плажен волейбол и различни водни спортове.

Примерни цени и оферти за нощувки

Малдиви е известен с това, че предлага най-великолепните места за почивка в света. На това магическо място можете да се насладите на кристално чиста вода, бели пясъци и повече от 1000 острова, всяко от които е по-красиво от предходното. Въпреки това, никой не е казал, че почивката на Малдиви е евтина.

Стойността на почивката зависи от вида на къщата, който изберете да настаните. Най-ниската цена може да бъде около $ 100 – $ 150 на нощувка. Гостите могат да избират между Бунгала на въжета, Водни къщи, Къщи на палатки, Къщи на плажа и други. Цените са по-високи за по-големите и по-елегантни къщи, като например вили, топли къщи и романтични Суита.

Но не мислете, че почивката на Малдиви е недостъпна. Тук можете да откриете добри оферти и да спестите пари, като резервирате по-рано. Започнете да търсите страхотни оферти рано на време и можете да се наслаждавате на почивката си на Малдиви, без да се тревожите за финансите си.

Въпреки че може да звучи малко скъпо, предизвикателството е да откриете най-добрата оферта за почивка на Малдиви и да определите как да се позволите да прекарате този незабравим момент. Къщите на Малдиви, за които струва да заплатите, са в бюджета от $ 200 на нощувка, което е приемливо. За да получите по-добра оферта, свържете се с агенцията за пътувания или резервирайте своята почивка от сайта за резервации. Те предлагат всеизвестни оферти, по-специални оферти за специални дати и посрещат своите гости с изключителни гостики.

Малдиви - най-изгодните почивки на рая на земята

IV. Храна и напитки на Малдивите

В Малдивите можете да се насладите на разнообразна и изискана кухня.

Местната риба и морските дарове, като раци и миди, са в основата на местната кухня. Морските дарове в Малдивите се използват за приготвянето на много ястия – от обикновени речни миди на скара до сложни кърита от калмари и октоподи.

Популярни са също оризът, кокосът и местните зеленчуци, като лук, сладки чушки и бамя. Месните ястия включват пилешко, говеждо и агнешко месо.

Плодовете също са популярни на Малдивите. Тук можете да се насладите на местни плодове като банан, манго, гуава и ананас.

Освен разнообразие от ястия, на Малдивите има и богат избор от напитки. Екзотичните плодови коктейли и пресните плодове са един от символите на почивката на Малдивите.

Местните страхотни напитки са кокосова вода и фреш от диня. Популярни са също така зеленият чай, кафето и какаото. Кокосовият ром е една от най-популярните алкохолни напитки на Малдивите.

 

Какво да очаквате от местната кухня и какви са опциите за международни ястия

Кухнята на Малдивите е изключително разнообразна, като основните й продукти са риба, морски дарове и кокосови продукти. Най-типичните ястия, които трябва да опитате са:

 • Мас хуни – ядки от свежи кокосови плодове, поднесени с мед и пожелание за добро здраве
 • Машуун – салата от риба, лук и лайка, подправена с лайм и чили
 • Росхи – топки от пшенично брашно, пълнени с кокосово масло и малки хапчета от магданоз
 • Фиш кари – готвено в кокосово мляко рибно кари, подправено с лук, чесън и чили

Относно международните изкушения, почти всички ресторанти по Малдивите предлагат и разнообразни от европейската и азиатската кухни. Можете да опитате китайски, японски, индийски, италиански, френски и много други кухни.

Всеки турист може да открие нещо, което допада на неговия вкус.

Цени на храна и напитки в Малдивите

Малдивите са безспорно едно от най-желаните места за почивка на планетата. Съвсем друго нещо обаче е дали могат да се достигнат и за колко пари. Храната в Малдивите е доста скъпа, както и напитките.

В зависимост от мястото, където се хапнете, храната може да струва от 10 до 50 щатски долара. Това включва бургер, хотдог и картофки, скара, спагети, салати и местни ястия.

Алкохолните напитки и коктейлите също не са евтини. Едно бира може да струва около 8 долара, а коктейлите започват от 12 долара и могат да достигнат до 20 долара в по-елитните заведения.

Най-изгодната опция за храна може да бъде закупуването на храна от големи хранителни вериги или супермаркети. Там цените са много по-достъпни и можете да намалите разходите за храна.

И все пак, това не пречи на Малдивите да бъдат най-любимите дестинации за милиони туристи всеки година. Красотата на островите, топлите води на Индийския океан и луксозните условия за почивка определено са струващи.

V. Активности и забавления на Малдивите

Малдивите са място, където може да се насладите на великолепно кристално чисто море, коралови рифове и прекрасно белите плажове. Но освен да се отдадете на релаксиращи плажни дни, тук има и много забавления за вас.

Дайвинг и сноркелинг

Малдивите са едно от най-добрите места в света за дайвинг и сноркелинг. Тук има много красиви коралови рифове, където можете да видите разнообразни видове морски животни. Ако сте начинаещ дайвър или сноркълър, можете да се присъедините към обучителна група, която ще ви научи да правите тези невероятни неща.

Водни спортове

Малдивите предлагат също и много възможности за водни спортове, като каякинг, кайтсърф, вейкбординг и много други. Можете да се наемете съседен каяк или да вземете урок по кайтсърфинг.

Риболов

Малдивите са популярни между рибарите заради разнообразието на морските видове, които може да срещнете тук. Можете да наемете малък чифт или да резервирате дневен тур с местен експерт по риболов.

Спа центрове

Малдивите са изключително релаксиращи места и тук има много спа центрове, където можете да се насладите на масажи, терапии на тялото и други процедури.

Екскурзии на острови

Малдивите имат много красиви острови, където можете да се отдадете на романтични разходки или да организирате пикник. Можете да резервирате дневна екскурзия или да наемете моторна лодка, за да се плъзнете из красивите острови.

Спортни активности като дайвинг и снорклинг

Малдивите са известни с невероятните си плажове, ясната вода и богатия подводен свят. Това ги прави идеално място за спортни активности като дайвинг и снорклинг.

Дайвингът в Малдивите е един от най-добрите начини да се разгледа богатият и разнообразен подводен свят на островите. Има множество възможности за дайвинг с инструктори в района, които ще ви отведат до различни места в зависимост от нивото ви на опитност. От великолепния риф Okobe Thila до потъналата лодка на острова Machafushi, в Малдивите има много неизследвани точки за дайвинг и достатъчно опитни инструктори, които ще ви проведат през цялото приключение.

Снорклингът е друга привлекателна спортна активност в Малдивите. Един от най-добрите начини да се разгледа красивият подводен свят на островите е да направите излет с кораб до далечните части на островите. Там ще откриете рифове, където ще видите множество видове риби и корали.

В крайна сметка, Малдивите са напълно подходящи за любители на дайвинга и снорклинга. Това е място, където можете да се насладите на красивите плажове, да се потопите в кристално чистите води и да се насладите на богатият и разнообразен подводен свят. Така че ако търсите най-изгодната почивка на рая на земята, Малдивите определено са най-добрият избор за вас.

Различни забавления като фестивали и концерти

Малдиви не само са идеално място за почивка сред вълните на Индийския океан, но и за чудесни забавления като фестивали и концерти.

Едно от най-известните събития в Малдиви е Male’ Arts Festival. Тази културна фиеста е чудесна възможност да се насладите на малдивска музика, изкуство и традиции.

Още един важен фестивал е Independence Day, който се състоя на 26 юли и е посветен на деня, в който Малдиви станаха независима република. В рамките на празника има музикални изпълнения, парад на военните сили и много купони.

За любителите на джаза, Малдиви предлага събитието Jazz Festival in Paradise, който се провежда на плажа и е вдъхновяващо преживяване.

Кръгът на забавленията в Малдиви е допълнително разширен от богатите клиенти, които посещават домовете си в престижни курорти като Four Seasons и One & Only. Тези хотели често организират луксозни партита и концерти за своите гости.

Цени за различните активности и забавления на Малдивите

Отдихът на Малдивите е идеален за релаксация и наслаждаване на красиви природни гледки, с невероятни активности и развлечения. Ето цените за някои от тези опции:

 • Разходка с кораб – $50 – $100 на човек
 • Снорклинг – $20 – $50 на човек
 • Гмуркане – $100 – $150 на човек
 • Серфинг – $30 – $50 на човек
 • Масажи – $50 – $100 на човек
 • Пикник на остров – $100 – $150 на човек

Цените може да варират в зависимост от хотела или туроператора, който изберете. Винаги е добре да се информирате предварително за цените и да сравните предложенията на различните компании или хотели.

Със сигурност Малдивите ще Ви предложат един от най-качествените и уникални отдихи в живота Ви!

Малдиви - най-изгодните почивки на рая на земята

VI. Разходи за посещение на Малдивите

Пътуването до Малдивите може да бъде скъпо, но ако планирате внимателно, можете да ги посетите на достъпни цени.

Първоначалната цена ще зависи от това откъде ще се прибирате. Ако имате възможност, може да опитате да намерите евтини билети до големите градове като Дубай или Бангкок и от там да вземете вътрешен полет до Малдивите.

Що се отнася до настаняването, ще имате много опции за избор. Малдивите предлагат голям избор от хотели и резорти на различни цени. Можете да се насладите на луксозен опит в петзвездни резорти, но можете също да намерите достъпни варианти в гостевите къщи на местните жители в по-малките острови. Тези гостеви къщи обикновено са по-евтини от резортите, но още ви предлагат възможността да живеете на красивото изолирано място и да се наслаждавате на прекрасната местна кухня.

Храната в Малдивите може да бъде скъпа, но ако искате да спестите, можете да опитате местната кухня, която обикновено е по-евтина от международната кухня, предлагана в резортите. Можете също да търсите местни магазини и да купувате хранителни продукти, за да приготвите своята собствена храна, където надникнахте.

Включването на активности като дайвинг, сноркелинг, риболов или излети до близките острови може да бъде скъпо. Можете да търсите настаняване, което включва такива услуги или можете също да преговаряте за по-достъпни цени.

Главни разходи за посещение на Малдивите

Посетяването на Малдивите може да бъде мечта за мнозина, но понякога главният разход може да бъде пречката. Ето какви са основните разходи, които трябва да бъдат взети под внимание преди да посетите Малдивите:

 • Билети за самолет: Цените на билетите може да варират, според сезона и кога резервирате билетите си.
 • Хотелски настанявания: Малдивите са световноизвестни с най-ексклузивните комлекси, където нощувките могат да струват до няколко хиляди долара на нощ.
 • Храна: Храната в комплексите е доста скъпа, но ако търсите по местните заведения, можете да откриете по-разумни цени за местната кухня и морски продукти.
 • Транспорт: За да стигнете до отдалечените курорти е необходимо да се използва воден транспорт и хидроплан, които могат да бъдат скъпи.
 • Развлечения: Допълнително разходи могат да включват допълнителни разходи за тръби или дайвинг, катамаран или други водни спортове.

Въпреки че Малдивите могат да бъдат скъпи, те са един от най-красивите курорти в света, които заслужават да бъдат посетени.

Как да планирате подходящ бюджет за почивка на Малдивите

Ако планирате почивка на Малдивите, важно е да изготвите подходящ бюджет, който ще ви осигури удобство и комфорт през целия период на почивката. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да изготвите перфектен бюджет за почивка на Малдивите:

 • Изберете пътуване в извънсезонните месеци – цените на почивките на Малдивите са най-високи през периода между декември и януари. Ако планирате почивка в извънсезона, цените ще бъдат по-ниски, а времето ще бъде по-спокойно и приятно за почивка.
 • Изберете правилното място за настаняване – на Малдивите има много различни видове курорти и вили. Изберете място за настаняване, което отговаря на вашите нужди и бюджет. Например, можете да изберете вила без пълен пансион, която ще ви осигури по-достъпни цени.
 • Направете план за хранене – може да изберете вили, където има кухня и да приготвяте храна сами. Това ще ви спести разходи за храна в ресторантите на курортите. Ако желаете да ходите в ресторантите, направете план за хранене, който да отговаря на вашия бюджет.
 • Планирайте забавленията си – поради отдалечеността на Малдивите, може да бъде скъпо да пътувате до различни забавления. Вместо това, пълноценно се наслаждавайте на удобствата и активностите, които предлага курортът, където сте настанени.
 • Планирайте предварително – планирането предварително винаги е добра идея, когато става въпрос за почивка на Малдивите. Изразходвайте време за онлайн търсене на добри оферти, наблюдавайте различни сайтове, изберете добро място за настаняване, прочетете мненията на предишните гости, както и много други. Всеки късметлия може да открие добро предложение за почивка на Малдивите, но трябва да търси много.

Резюмиращи факти за Малдивите като изгодна дестинация за почивка

Малдиви са изгодна дестинация за почивка за много хора, тъй като една екзотична почивка в рая на земята може да бъде начин за оцеляване от умора и стреса.

Тази дестинация е популярна за почивки на острови с мека пясъчна плажна линия, кокосови дървета, прозрачни води и обилно местно оцеляващо животинство.

Климатът на Малдиви е много умерен и умерено топъл траен, въпреки че са изложени на монсуни и различни стихии.

За ваканциони пакети включващи самолетен билет и настаняване в местни хотели, включително хранене и развлечения с наистина умерени цени на разположение.

Активностите, които могат да се превърнат в част от Малдивски пакет за отдих, могат да бъдат морски спортове като гмуркане, катерене на кантар, риболов, плуване, каяк, драконови лодки и велосипеди.

Съвети за пътуващите до Малдивите

Малдиви са сравнително малък архипелаг от острови в Индийския океан, който е известен с красивите си плажове, топлите води и уникалната красота на кораловите рифове. Ако вие също планирате една почивка в Малдиви, ето няколко съвета, които ще ви бъдат полезни:

 • Проверете дали вашият паспорт е валиден за поне шест месеца след края на вашата почивка в Малдиви. В противен случай може да имате проблеми с попадането в страната
 • Задължително се застраховайте. В случай на болест или нещастен случай по време на вашата почивка, застраховката ще ви осигури финансова подкрепа и медицинска помощ.
 • Носете леки дрехи, топли костюми не са нужни. Там е топло и влажно през почти цялата година, така че не е нужно да се носи много дрехи.
 • Изберете подходящия момент за посещение. Малдиви могат да се посетят през цялата година, но най-доброто време за посещение е между декември и април, когато е сухо и слънчево.
 • Насладете се на местната кухня. Малдивската кухня е наситена с риба и морски дарове. Там има много вкусни ястия, които са толкова красиви, колкото и вкусни.

Ако приложите тези съвети, сигурен съм, че ще получите незабравимо преживяване от вашата почивка в Малдиви.

 

VII. Заключение

Почивката на Малдивите е едно неповторимо преживяване, което никой не трябва да пропусне. Този малък островен райско кътче на света е прекрасен за посещение през цялата година, като април, май, септември и октомври са най-подходящите месеци за посещение. Подмладяващите води на Индийския океан, красивите корали и богатия морски свят са сред основните причини да побързате към Малдивите.

Този малък островен луксозен курорт предоставя на посетителите си множество възможности, от поредните стандартни морски разходки и водни спортове до организирани екскурзии до близките острови. Без значение дали искате да се изпълняте с адреналин, да се релаксирате на плажа или да се потопите в екзотичната местна култура, Малдивите имат каквото желаете.

Също така, Малдивите са наистина изгодни за почивка, особено ако резервирате вашето пътуване предварително и ползвате специални оферти. С много различни опции за настаняване и много атракции и ресторанти за посещение, всеки може да си позволи да посети тези турни курорти и да се наслаждава на всичко, което Малдивите може да предложат.

В крайна сметка, ако търсите наистина уникално преживяване на планетата, тогава не може да пропуснете Малдивите. Това е мястото, където мечтите ви стават реалност – кътче на земята, където ще се окажете сред луксоз и релаксация. Открийте тази прекрасна дестинация и се потопете в невероятния свят на Малдивите, който оставя незабравими спомени за цял живот.

 

VIII. Списък на използвани източници

 1. „10 Reasons Why the Maldives Should be Your Next Holiday Destination“ by Erica. The Luxe Travel (luxetravelblog.com/10-reasons-why-the-maldives-should-be-your-next-holiday-destination/)
 2. „Maldives Travel Guide“ by Lonely Planet. Lonely Planet (lonelyplanet.com/maldives)
 3. „Maldives: The ultimate guide to the best islands“ by Katie Avis-Riordan. CNN Travel (edition.cnn.com/travel/article/maldives-best-islands/index.html)
 4. „The Maldives on a budget: Travel guide“ by Neil Barnes. The Independent (independent.co.uk/travel/asia/maldives-travel-guide-cheap-budget-flight-resort-a9131881.html)
 5. „Best Time to Visit Maldives: Month by Month Breakdown“ by Nidhi Singh. Travel Triangle (traveltriangle.com/blog/best-time-to-visit-maldives/)
 6. „10 Affordable Maldives Guesthouses Where You Can Experience The Island Life While Saving Money“ by Bisma Faizal. The Smart Local (thesmartlocal.com/maldives-affordable-guesthouses/)
 7. „A guide to the Atolls of the Maldives“ by Catherine Fairweather. The Telegraph (telegraph.co.uk/travel/destinations/asia/maldives/articles/guide-to-the-maldives-atolls/)
 8. „Maldives: Paradise on a budget?“ by Martin Symington. BBC Travel (bbc.com/travel/article/20170316-maldives-paradise-on-a-budget)
Оцени статията
( 2 assessment, average 5 from 5 )
Малдиви почивка