Малдивите срещу Шри Ланка

Почивка на Малдиви

Малдивите и Шри Ланка са две добре познати азиатски тропически места на планетата, които привличат много туристи. И двете страни са заобиколени от вода и имат поразителна природна красота, която е трудно да се отрече. Тези две скъпоценни камъни имат своя уникална култура, прекрасна околна среда и начин на живот, но въпреки тези различия много неща в двете места си приличат. И двете места са идеалното тропическо убежище, така че, без да чакате, посетете един от тези райски кътчета, за да се откъснете от обичайния си живот.

Нека да сравним Шри Ланка и Малдивите, за да ви улесним, и да открием по какво се различават те. Изберете идеалната дестинация за почивка с любимите си хора, като резервирате пакет за Малдивите, и се насладете на идеалното бягство.

Най-добро време за посещение на Малдивите и Шри Ланка

 • Най-доброто време за посещение на Малдивите: Най-доброто време за посещение на Малдивите е от ноември до април, когато времето е меко и сухо. Целогодишно средните високи температури варират от 29 до 31 градуса по Целзий, а средните ниски температури рядко падат под 24 градуса. Най-сухите месеци в страната са от януари до април, когато има минимални валежи и малка влажност, което прави този период най-натоварения за пътуване. Въпреки че от май до декември е топло, има вероятност от бури и случайни валежи от дъжд. Ако искате да посетите Малдивите с ограничен бюджет, планирайте почивката си извън пиковите часове, когато цените на хотелите и самолетните билети са по-ниски.
 • Най-добро време за посещение на Шри Ланка: Въпреки че Шри Ланка е целогодишна дестинация за почивка, препоръчително е да пътувате там между месеците декември и април, ако искате да видите югозападното крайбрежие, и между май и септември, ако искате да разгледате източното крайбрежие и планинските станции. Най-топлите месеци са април и август, а най-студените – декември и януари. Температурата варира от 23 до 30 градуса по Целзий през цялата година. Зимният сезон води най-голям брой посетители в Шри Ланка, тъй като времето е сухо и прохладно.

Maldives Vs Sri Lanka: Discover Two Asian Gems!

Най-добрите места за посещение Малдивите и Шри Ланка

Както в Шри Ланка, така и в Малдивите – два красиви рая – има много интригуващи места за откриване. Нека разгледаме някои от най-предпочитаните туристически дестинации в Шри Ланка и Малдивите.

Най-добрите места за посещение на Малдивите

Малдивите са добре познати с безупречните си плажове, вълнуващи водни спортове, луксозни курорти и живописни гледки. Подарете си зашеметяваща ваканция на Малдивите, като разгледате най-добрите им забележителности.

 • Град Мале: Столицата на страната, Мале, е задължителна дестинация за посещение. Тя предлага известни чудеса, първокласни възможности за хранене, оживени пазари и още няколко туристически атракции. Разгледайте оживената столица Мале, след като пристигнете на Малдивите, за да получите фантастично начало на пътуването си. В този град се намират Хукуру Миский (Старата петъчна джамия), Изкуственият плаж, Мостът Синамале, Паметникът на цунамито, както и още много други изумителни забележителности.
 • Остров Слънце: Ако искате да се насладите на блестящи плажове, чист въздух и буйна зеленина, посетете зашеметяващия остров Слънце в атола Южен Ари. Това място е дом на всичко, което търсите в една релаксираща почивка. Това място е идеално не само за младоженци и двойки, но и за семейства и групи приятели, които търсят хармония, радост и спокойствие.
 • Остров Ваадху: Емблематичният остров Ваадху, сгушен в атола Раа, е друга много харесвана туристическа дестинация на Малдивите. Зашеметяващото море от звезди го прави един от най-известните атоли в цялото земно кълбо. Освен това на това място се намират някои от най-изисканите плажни курорти, процъфтяващ морски живот и голямо разнообразие от развлекателни дейности.

Най-добри места за посещение в Шри Ланка

Шри Ланка е специална дестинация с голямо разнообразие от места и забележителности, които да откриете. Предлагаме ви кратък списък с най-добрите места, които да посетите и да прекарате една перфектна почивка в Шри Ланка.

 • Сигирия: Сигирия е сред най-добрите примери, които демонстрират изобилието от природни красоти на Шри Ланка. Забележителна черта на Сигирия е огромно скално образувание, което доминира над буйната горска околност. Многобройни туристи, особено любители на приключенията и историци, обичат да посещават този образцов обект на световното наследство на ЮНЕСКО. По време на ваканционния си пакет в Шри Ланка не забравяйте да посетите този страхотен обект.
 • Пещерният храм Дамбула: Посетете пещерния храм Дамбула, ако искате да научите повече за завладяващата култура и история на тази невероятна страна. С произведения на изкуството и статуи, които датират от XII в., той е един от най-големите и най-старите храмове в Шри Ланка. Той е свещен будистки обект, който все още е активен и също така е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.
 • Заливът Аругам: Търсите спиращи дъха брегове, живописни пейзажи или вълнуващи водни спортове? Посетете 1600-километровия залив Аругам, за да изпитате тръпката от различни вълнуващи водни дейности, докато се любувате на високите кокосови дървета, белите пясъчни плажове и тюркоазените води. Веднага щом погледнете това място, ще се влюбите.

Идеална продължителност за Малдивите срещу Шри Ланка

 • Малдивите: Четири до шест дни са подходящи за разглеждане на Малдивите. Малдивите са идеалното място за кратко пътуване и предоставят най-добрите преживявания. Можете да планирате по-дълго пътуване до това тропическо бягство, ако имате някои уникални планове, като например да участвате в дейности като дълбоководен риболов, обиколка на острови, гмуркане и други.
 • Шри Ланка: Планирайте пътуване до Шри Ланка за пет до седем дни, което ще бъде чудесно. Страната е пълна с невероятни пейзажи и чудеса, които могат да бъдат правилно изследвани през това време.

Maldives Vs Sri Lanka: Discover Two Asian Gems!

Бюджет за Малдивите и Шри Ланка

 • Малдивите: Сумата, която ще харчите всеки ден на Малдивите, може да варира от 4500 INR до толкова, колкото искате. Можете да се възползвате от помощта на нашите туристически консултанти и да организирате пътуването си по подходящ начин. Всичко може да бъде уредено в съответствие с вашите предпочитания, независимо дали искате луксозен пакет или такъв, който е бюджетен.
 • Шри Ланка: За храна, настаняване и транспорт всеки ден в Шри Ланка планирайте да похарчите около 3500 INR на човек. Обърнете се към нашите експерти по пътуванията за фантастични изгодни оферти.

Maldives Vs Sri Lanka: Discover Two Asian Gems!

Виза за Малдивите и Шри Ланка

 • Малдивите: Индийските туристи, които посещават Малдивите, могат да получат виза при пристигане. Необходими са паспорт, билети за връщане, банково извлечение, за да се удостовери, че разполагате с достатъчно пари, и още някои документи. Визата за посещение се издава по надлежния ред след пристигане и е валидна за 30 дни. За най-актуална информация относно визите посетителите трябва да посетят Департамента по имиграция на Република Малдиви, който се намира в близост до вашия град.
 • Шри Ланка: Преди да пътувате до Шри Ланка, трябва да кандидатствате за 30-дневна виза. Трябва да завършите процеса на кандидатстване, като същевременно заплатите за електронната виза с дебитна или кредитна карта. След като бъде приета, можете да разпечатате потвърждението на визата.

Maldives Vs Sri Lanka: Discover Two Asian Gems!

Защо да не посетите и двете места, след като всяко от тях е характерно по свой начин? Възползвайте се от възможността да разгледате напълно и двете места, тъй като всяко от тях е известно със своята елегантност и чар. Можете също така да персонализирате маршрута си и да предприемете пътуване според вашите предпочитания. Не губете време и започнете да опаковате багажа си!

Оцени статията
( No ratings yet )
Малдиви почивка