Летища в Малдиви

Полети и хотели

 

Всичко на Малдивите е толкова красиво, че дори най-добрите летища на Малдивите са едни от най-привлекателните в света. Малдивските острови са сбор от няколко острова и се намират в Южна Азия. В тази островна държава има около 1200 острова, които се простират на около 900 км в Индийския океан. Въпреки че има толкова много острови, само около 200 от тях са населени. Географията на тази страна е наистина завладяваща и е нещо, което привлича посетители от цял свят. Малдивите са една от най-популярните дестинации за релаксиращо бягство за хората по целия свят. Въпреки че Малдивите са една от най-известните дестинации за меден месец, те имат какво да предложат на всеки, който ги посети! В тази страна се срещат няколко растителни и животински вида, както и водни спортове. Тя е богата на биоразнообразие и страната се гордее с него.

Един от основните източници на приходи за Малдивите е туризмът. Затова за всичко, свързано с туризма и туристите, се полагат максимални грижи! Винаги, когато се говори за Малдивите, първото нещо, което ви идва наум, са луксозни и класни курорти и плажове. За страна, която е толкова красива, красотата започва още от момента на достигане на Малдивите. Да, това не са само курортите, биоразнообразието, културата и плажовете. Става въпрос и за летищата на Малдивите! На Малдивите са разположени 4 големи международни летища и 86 вътрешни летища. Това гарантира, че връзките между островите са добре свързани. Научете повече за невероятните летища на Малдивите, които служат като входна точка към тази скъпоценна дестинация!

  Летища в Малдиви

  • Международно летище Velana
  • Летище Kadhdhoo
  • Международно летище Hanimaadhoo
  • Летище Dhaalu
  • Международно летище Maafaru

1. Международно летище Велана

Международно летище Велана е едно от основните летища на Малдивите. Това летище на Малдивите е известно още като Международно летище Ибрахим/Мале/Хулхуле. Международно летище Velana се намира на остров Хулхуле и е най-натовареното летище на Малдивите. Поради това повечето туристи, които влизат в Малдивите, влизат през това летище. Повечето от големите летища по света са свързани с това летище. Затова тук има много големи авиокомпании, които осъществяват връзка с това място. Emirates, AirAsia, Indigo, GoAir и т.н. са някои от известните авиокомпании, които летят тук. Всички големи градове по света като Мумбай, Ню Делхи, Дубай, Сингапур, Москва и др. са свързани с това летище на Малдивите. Следователно това е един от най-лесните начини да стигнете до Малдивите.

Airports in Maldives

Това летище служи не само като международен портал, но е много добре свързано и с вътрешните терминали на Малдивите. То се намира много близо до столицата Мале. Мале се намира само на около 2-3 километра от това летище на Малдивите. Затова от това летище можете да намерите фериботи, които ще ви отведат до столицата. Независима група се занимава с летището и фериботните пътувания. Затова тук можете да намерите списък с разнообразни услуги – от банкомати до заведения за хранене и безмитни магазини. Това е едно от най-добрите и най-известните летища на Малдивите.

2. Летище Кадху

Това е едно от първите летища, построени на Малдивите. Летището Kadhdhoo е разположено на остров Kadhdhoo. Това летище е много известно със зелените си околности, които подчертават красотата на това място. Въпреки че това летище няма международна свързаност, то все пак е едно от най-известните летища на Малдивите. От това летище оперират авиокомпании като Flyme и Maldivian Airlines. Чрез това летище атолът Хаддунмати е свързан с останалите малдивски острови. Ако търсите по-малко оживено летище на Малдивите, то това е нещо, което можете да опитате!

Airports in Maldives

3. Международно летище Ханимаадху

Airports in Maldives

Разположено в атола Хаа Даалу, летище Ханимаадху служи както за международно, така и за вътрешно летище. Има една-единствена писта, която служи за излитане и кацане както за международни, така и за вътрешни полети. Въпреки че е едно от основните летища на Малдивите, гъстотата на тълпата на това летище на Малдивите е доста ниска. Maldivian Airlines е единствената авиокомпания, която оперира на това летище. С това летище е свързан Тривандрум, разположен в Керала. От това летище може да се пътува и до другите острови чрез хидроплани, така че то служи за множество цели!

4. Летище Даалу

Airports in Maldives

Смятано за едно от най-структурираните и организирани летища на Малдивите, летище Даалу придоби огромно значение в последно време. То е новооткрито вътрешно летище, но за много кратко време набра скорост, популярност и притегателна сила. Летището е разположено на остров Кудахувадху и е известно с впечатляващите си гледки към залеза. Това летище се обслужва от Малдивските авиолинии (Maldivian Airlines), които осъществяват връзка с няколко острова на Малдивите. Мале, Ган и Кадхудху са известните летища, които са свързани с него. Летището се поддържа безупречно и тук можете да намерите много магазини за пазаруване на сувенири. Тук можете да получите достъп и до салона, заведенията за хранене, банкоматите и други услуги. Ето защо това е лесно едно от най-добрите летища на Малдивите.

5. Международно летище Маафару

Airports in Maldives

Разположено в атола Нуну, международното летище Маафару има една от най-големите писти сред летищата на Малдивите. Това летище беше открито наскоро, преди около 2 години. Пистата на това летище е достатъчно голяма, за да приема полети на Boeing. Затова летището придобива огромно значение. В северната част на този атол са разположени първокласни курорти. Ето защо това летище започва да привлича много туристи и атракции. Следователно благодарение на това летище регионът се превръща в свръхлуксозен.

Летищата на Малдивите са входните врати към този райски остров. Летищата са от световна класа, оборудвани са с много удобства и са много добре поддържани. Затова всичко, което трябва да направите, е да се подготвите да отидете до перлата на Южна Азия, която е Малдивите!

Оцени статията
( No ratings yet )
Малдиви почивка