6 най-добри вегетариански ресторанта на Малдивите – поглезете вкусовите си рецептори

Почивка на Малдиви

Малдивите са дестинация, която е често срещана в списъка с пътувания на всеки. Това е един от най-добрите острови за меден месец. Хора от цял свят пътуват до Малдивите само за да се отпуснат в техните курорти от световна класа и да се отпуснат. Като едно от най-красивите места в света, Малдивите просто ви привързват със зашеметяващия си вид и чистите си океани. Когато чуем думата „океани“, нещо ни идва наум. Да! водните спортове са най- Нещата, които трябва да правите на Малдивите. Освен това спа центровете на Малдивите са просто от световна класа. Той просто ще ви избави от целия стрес. Но един основен проблем е за вегетарианците. За тях е трудно да намерят чист вегетариански ресторант. Затова в тази статия ще ви запознаем с най-добрите вегетариански ресторанти на Малдивите.

6 вегетариански ресторанта на Малдивите

Тъй като рибата и кокосовите орехи са основната храна на Малдивите, за вегетарианците е доста трудно да намерят най-добрите вегетариански ресторанти. Но не е нужно да се притеснявате за намирането на ресторанти. Има много възможности за избор и за всички вегетарианци. Може да ви омръзне стандартният дал и зеленчуково къри, но някои курорти ви представят невероятна вегетарианска храна, в която вкусовите ви рецептори ще се влюбят. Дори и да пропуснете голяма част от основното ястие, ще имате много възможности от десерта на Малдивите за вас. Foni Boakiba, Foni Kaajaa, Dhonkeyo Kajuru са някои от най-известните вегетариански десерти, които можете да опитате, освен ако не мразите кокосови орехи. И така, тук са представени най-добрите 6 вегетариански ресторанта на Малдивите.

1. Bombay Darbar

Щом чуете това име, знаете, че в ресторанта се сервира махаращска кухня. Този ресторант перфектно разкрива етническия вкус на северноиндийската кухня, за да поглези точно вашите вкусови рецептори. Никога няма да ви липсва родната храна, когато сте на Малдивите. Този ресторант е еднакво известен и с китайската и континенталната си кухня. Това е и едно от любимите заведения за хранене на местните жители и много от тях посещават това място. Със сигурност трябва да опитате Shahi Veg Korma, Mushroom Makhani.

2. Just Veg by Atmosphere – Kanifushi

Това е ресторант, който се грижи изключително за вегетарианците. Това наистина е първият изцяло вегетариански ресторант на Малдивите. Този вегетариански ресторант е разположен в луксозен курорт с ол инклузив. Различните вегетариански кухни, които се предлагат тук, са средиземноморска, континентална, индийска и дори отделна кухня, която обслужва индусите джайнисти. Това място е рай за всички вегетарианци – от главозамайващите основни ястия до безкрайните десерти. Със сигурност трябва да опитате зеленчуковите биряни Shahi, Paneer Butter Masala и Tofu Curry Laksa. Когато сте тук, трябва да опитате и морковената халва и Gulab Jamun. Това е най-добрият вегетариански ресторант на Малдивите.

3. Брояч на калориите

Пребройте калориите си и хапнете една от най-добрите вегетариански храни в Calorie Counter. Регресирайки към името си, това място е и едно от най-известните за всички фитнес маниаци. За тези, които броят калориите си за деня, това е мястото, на което трябва да попаднете. Най-хубавото на това място е, че тук има едни от най-невероятните десерти, които трябва да опитате. Ястията, които трябва да опитате тук, са шоколадовият мус, тъмният шоколад. Буквално ще се разтопите, след като хапнете техните ястия. Това е един от най-добрите вегетариански ресторанти на Малдивите.

4. Пламъци Тандури

Tandoori Flames е място, което не бива да пропускате, когато сте на Малдивите. Храната им започва с предястия, супи, пица тандури и още много малки закуски като самоса, пакорас и пържени картофи. След това се сервират изкусителни ястия като панер Тандури, Алу Тики и много други. Този красив бюфет завършва с едни от най-добрите индийски десерти, плодови салати и сладолед. Този ресторант е идеален за всеки индийски вегетарианец, който посещава Малдивите. Трябва да опитате Paneer Butter Masala, Palak Paneer, когато сте тук.

5. Baraabaru

Това е един от най-добрите индийски ресторанти в курорта Четири сезона. Този ресторант е известен най-вече с индийските си специалитети. Това място е скрит рай за всички любители на вегетарианската храна, тъй като в менюто им има повече от 100 различни вегетариански ястия. Този ресторант отива още по-далеч и дори приготвя заявки извън менюто за клиентите, за да увеличи гостоприемството и атмосферата си с клиентите. Едно от забавните занимания, които туристите могат да направят, е полудневен курс по готварство с главния готвач на Baraabaru. Това е едно от най-добрите места, където можете да прекарате деня си с любимите хора.

6. Пети ресторант Lemongrass

Популярен сред местните жители с чудесната си вегетарианска храна, петият ресторант „Лимонова трева“ е задължителен за посещение от всеки турист с вегетариански предпочитания. Ако китайският език е това, за което най-много копнеете, тогава сте попаднали на правилното място. Тук се предлага както меню по избор, така и шведска маса. Този ресторант е известен с разумните си цени. Гостите могат да избират къде да седнат – на открито или в климатизираната зала. Това е едно спокойно място, където можете спокойно да се насладите на храната с любимите си хора. малдивите са дестинация, на която трябва да се насладите с любимите си хора. Резервирайте перфектните пакети за Малдивите или пакети за меден месец на Малдивите за двойка с Pickyourtrail. Също така, направете своя собствена персонализирана ваканция и изберете това, което ви харесва.

Оцени статията
( No ratings yet )
Малдиви почивка