40 най-добри неща за правене на Малдивите

Почивка на Малдиви

Малдивите със своите тюркоазени води, спокойни плажове и луксозни възможности за престой могат да предложат повече, за да бъде ваканцията ви изпълнена със забавления и вълнуваща. Има много неща за правене на Малдивите за едно незабравимо преживяване. Малка група от красиви острови, разположени в Индийския океан, Малдивите са фантастична ваканция за всеки пътешественик, който твърди, че е водно бебе. Освен това буйната му околност предлага едни от най-добрите неща за правене на Малдивите. Сините води на тази островна държава предоставят възможности за комбинация от водни спортове на Малдивите като сърф, гмуркане с шнорхел, круиз, гмуркане и много други. Някои от любимите включват спа за двойки, риболов, вечеря на плажа и дълги разходки по плажа.

Изброихме няколко предложения от наша страна за неща, които да правите на Малдивите . Облечете най-доброто си плажно облекло, вземете под ръка слънцезащитен крем и тръгваме към вълшебната страна на Малдивите.

Съдържание
 1. 40 най-добри неща за правене на Малдивите
 2. 1. Нощен живот на Малдивите
 3. 2. Гмуркане с шнорхел на Малдивите
 4. 3. Подводен спа център
 5. 4. Гмуркане на Малдивите
 6. 5. Изкуствен плаж
 7. 6. Шоу Боду Беру
 8. 7. Дони Круиз
 9. 8. Обиколки с хидроплан
 10. 9. Разходки с подводници
 11. 10. Подводни ресторанти
 12. 11. Гмуркане в Manta Point
 13. 12. Плуване с Манта
 14. 13. Сърфиране на Малдивите
 15. 14. Водни спортове
 16. 15. Посетете плажно парти
 17. 16. Планирайте романтична вечеря на свещи
 18. 17. Обиколка за наблюдение на китове и акули
 19. 18. Разходка с лодка със стъклено дъно, за да видите коралите на Малдивите
 20. 19. Разгледайте улиците на Мале
 21. 20. Посетете China Maldives Friendship Bridge
 22. 21. Разгледайте петъчната джамия на Малдивите
 23. 22. Обиколка с местна храна
 24. 23. Вечеря в ресторант Ithaa, аквариум
 25. 24. Посетете отново историята в Националния музей на Малдивите
 26. 25. Разходка с хеликоптер над Малдивските острови
 27. 26. Посетете СПА център и се отпуснете
 28. 27. Отидете на Dolphin Watching близо до Dhiggaru
 29. 28. Търсене на подводно съкровище
 30. 29. Посетете Glowing Beach
 31. 30. Дневна обиколка на острова
 32. 31. Подводен ресторант Subsix
 33. 32. Изживявания с подводни криле
 34. 33. Винарската изба
 35. 34. Залив Ханифару
 36. 35. Батели до рифа
 37. 36. Vinum Bar-подземна винарска изба
 38. 37. Арт ателие и галерия
 39. 38. Пиано дек
 40. 39. Magic Treehouse
 41. 40. Небесна обсерватория
 42. Точки за запомняне

40 най-добри неща за правене на Малдивите

1. Нощен живот на Малдивите

2. Гмуркане с шнорхел на Малдивите

3. Подводен спа център

4. Гмуркане на Малдивите

5. Изкуствен плаж

6. Шоу Боду Беру

7. Дони Круиз

8. Обиколки с хидроплан

9. Разходки с подводници

10. Подводни ресторанти

11. Гмуркане в Manta Point

12. Плуване с Манта

13. Сърфиране на Малдивите

14. Водни спортове

15. Посетете плажно парти

16. Планирайте романтична вечеря на свещи

17. Обиколка за наблюдение на китове и акули

18. Разходка с лодка със стъклено дъно

19. Разгледайте улиците на Мале

20. Посетете China Maldives Friendship Bridge

21. Разгледайте петъчната джамия на Малдивите

22. Обиколка с местна храна

23. Вечеря в ресторант Ithaa, аквариум

24. Национален музей на Малдивите

25. Разходка с хеликоптер над Малдивските острови

26. Посетете спа и се отпуснете

27. Гледане на делфини

28. Търсене на подводно съкровище

29. Светещ плаж

30. Дневна обиколка на острова

31. Подводен ресторант Subsix

32. Изживявания с подводни криле

33. Винарската изба

34. Залив Ханифару

35. Батели до рифа

36. Vinum Bar-подземна винарска изба

37. Арт ателие и галерия

38. Пиано дек

39. Magic Treehouse

40. Небесна обсерватория

1. Нощен живот на Малдивите

Има няколко кръчми на Малдивите, за да направят вечерта вълнуваща. Тихото диско парти, партито с бяла нощ в Kuredu, подводното парти в Subsix и музиката на живо и джаз вечерите в Kurumba са някои от вълнуващите неща, които трябва да разгледате на Малдивите през нощта.

40 Best Things to do in Maldives

2. Гмуркане с шнорхел на Малдивите

Страната определено е едно от най-добрите места в света за удивително гмуркане с шнорхел. Някои от най-добрите курорти за гмуркане с шнорхел на Малдивите са Baros Maldives, W Maldives, Dhevanafushi Maldives и Soneva Fushi. Гостите могат да изследват оживения коралов живот и морската среда.

40 Best Things to do in Maldives

3. Подводен спа център

Добавяне на перо към шапката на курорта – първият спа център, който ще бъде построен под вода, е в The Huvafen Fushi Maldives. Перфектният начин за подмладяване както на ума, така и на тялото – ползване на СПА центъра, докато гледате спокойния морски живот. Курортът предлага и водни вили на Малдивите и бунгала на плажа.

40 Best Things to do in Maldives

4. Гмуркане на Малдивите

Гмуркането на Малдивите е част от списъка с кофи за повечето хора, които са запалени по гмуркането. Най-доброто време за гмуркане е след сезона на мусоните, което е между май и ноември. Гмуркането около атола Ари е сбъдната мечта за гости, които търсят разнообразие от риби, акули, коралови рифове и много други. Това е и едно от малкото места в света, където можете да видите китови акули.

40 Best Things to do in Maldives

5. Изкуствен плаж

Това е създаден от човека пясъчен участък, разположен в източната част на остров Мале. Изкуственият плаж е известен със своите развлечения и културни дейности като карнавал и музика на живо. Този не особено претъпкан плаж има заведения за хранене като Oxygen cafe и Dine more, където хората да се отдадат на удоволствие след плуване на плажа.

40 Best Things to do in Maldives

6. Шоу Боду Беру

Изпълнявана в много курорти, тази енергична форма на музика кани зрителите да пляскат и танцуват под мелодията. Важна част от културата на Малдивите, Боду Беру се играе в курортите всяка вечер, за да покаже богатото наследство на Малдивите. Гледането на шоуто е задължително, тъй като разбирането на други култури е важна част от пътуването.

40 Best Things to do in Maldives

7. Дони Круиз

Кристално чисти води, бял пясък и синьо небе – традиционната лодка дони ви отвежда през забележителните острови на Малдивите. Насладете се на отличните плажове и красивите лагуни, които правят тези острови популярни. Шнорхел сред великолепните корали на Индийския океан. Круиз Dhoni в Малдивите започва и завършва в Мале. Там има удобства като експертен екскурзовод, храна, настаняване и транспорт.

40 Best Things to do in Maldives

8. Обиколки с хидроплан

Разходката с хидроплан позволява най-добрата гледка от птичи поглед на този прекрасен архипелаг. Екскурзията с хидроплан на Малдивите е визуално удоволствие за туристите и те могат да гледат красивите острови Хулхумале и остров Мале от различна гледна точка.

40 Best Things to do in Maldives

9. Разходки с подводници

Изживейте дълбочината от над 100 фута под Индийския океан в обиколките с подводница, които ви позволяват да наблюдавате морския живот през стъклени прозорци в кабината. Насладете се на изживяването на една от най-дълбоките и големи пътнически подводници за гмуркане. Тези атракции са оборудвани за изследване до 150 метра под морското равнище. Това е изживяване, което не можете да пропуснете.

40 Best Things to do in Maldives

10. Подводни ресторанти

Посетете някои умопомрачителни подводни ресторанти на Малдивите, където ще поглезите вкусовите си рецептори с храна, която е не само разкошна, но и изживяване сама по себе си. Можете да гледате как рибите плуват наоколо, докато вечеряте в един от най-луксозните ресторанти в света.

40 Best Things to do in Maldives

11. Гмуркане в Manta Point

Общоизвестно като „Lankan Manta Point“, това е едно от най-добрите места за сюрреалистично гмуркане. Името си носи от станциите за почистване на манта, които се намират на острова, наречен Lankanfinolhu (което означава: рай). Изживяването с нощно гмуркане Manta Ray също е достъпно за хора, които харесват допълнителния адреналин. Изобилието на мястото е огромно и това ще бъде по-очевидно, когато намерите омари, мурени, скариди, октоподи и други красиви бижута на Индийския океан в разрезите и пукнатините на океана.

40 Best Things to do in Maldives

12. Плуване с Манта

Най-добрите месеци за гледане на манта са от септември до октомври и от декември до май. Заливът Ханифару е едно от най-търсените места на Малдивите за плуване с манта. Известно е, че заливът привлича повече от 100 манти в дни на пълнолуние. Най-голямата в света станция за хранене на манта е в залива Ханифару. Всеки трябва да изпита това по време на посещението си на Малдивите.

40 Best Things to do in Maldives

13. Сърфиране на Малдивите

От април до октомври обикновено се предлагат месеци за сърфиране в красивите води на Малдивите. Maldives surf е оборудван с великолепни корали и е подходящ за сърфисти във всяка точка на кривата на обучение. Нещото, което трябва да се отбележи, е, че различните атоли имат различни препоръчителни сезони за сърф и човек трябва да провери за това, преди да резервира курорта за сърф.

40 Best Things to do in Maldives

14. Водни спортове

Всички частни островни курорти на Малдивите предлагат решения на едно гише за множество водни спортове в допълнение към луксозните опции за престой. В зависимост от нивото на комфорт, гостите могат да изберат воден спорт. Повечето курорти предлагат водни спортове, които са насочени и за деца. Това е точното място, което предлага дейности за всички възрастови групи. Човек може също да вземе уроци по сърф или гмуркане, за да получи сертификати чрез преминаване на нива на тестове.

40 Best Things to do in Maldives

15. Посетете плажно парти

За да имате приятно изживяване, посетете плажно парти на Малдивите. Насладете се под звездното небе с партньора си и съберете моменти, на които ще се наслаждавате завинаги. Забравете за стреса и хаоса на ежедневието и танцувайте до последния си дъх. Всички известни диджеи посещават и правят партито гръмко.

40 Best Things to do in Maldives

16. Планирайте романтична вечеря на свещи

За частна, романтична вечеря на свещи, Малдивите са мястото! Направете си очарователно и елегантно частно барбекю на тих и спокоен плаж. Прекарайте известно време заедно и се насладете на това ценно време. Това е едно от най -красивите неща за правене на Малдивите и определено трябва да го добавите към пакета си за меден месец на Малдивите.

40 Best Things to do in Maldives

17. Обиколка за наблюдение на китове и акули

Гледането на китове и акули е истинско блаженство на Малдивите и несъмнено невероятно изживяване, което човек може да има. Изследвайте магическия и недокоснат подводен свят с този, когото обичате, и запазете всички тези спомени за целия си живот.

40 Best Things to do in Maldives

18. Разходка с лодка със стъклено дъно, за да видите коралите на Малдивите

Наблюдавайте внимателно морския живот, без да притеснявате нищо. Лодка със стъклено дъно и морски живот, какво друго ви трябва на Малдивите?. Наблюдавайте тези вълшебни същества и се насладете на тези моменти с любимите хора. Можете да карате лодката със стъклено дъно от остров Курамати, Малдивите.

19. Разгледайте улиците на Мале

Мале има какво да изследва, от огромни пазари до абсолютно ярка и изкушаваща храна. Купете сувенири, включително местни кисели краставички, миниатюрни лодки, палмови траверси, домашни декорации и пакетирани сладкиши. Жителите тук са много дружелюбни и услужливи, но все пак не забравяйте да спазвате всички основни правила и разпоредби на мястото.

40 Best Things to do in Maldives

20. Посетете China Maldives Friendship Bridge

Мостът е финансиран от китайското правителство и е дълъг 2,1 км. Има отделни алеи за пешеходци, автомобили и велосипеди. Този невероятен мост ви предлага гледка към красивото море и е една от основните атракции на Малдивите. Свързва Мале с международното летище Хулхуле.

40 Best Things to do in Maldives

21. Разгледайте петъчната джамия на Малдивите

Петъчната джамия е една от най-старите и красиви джамии на Малдивите. Изработен е от коралов камък и е абсолютно завладяващ. Интериорът на джамията е забележителност, която трябва да се проучи.

40 Best Things to do in Maldives

22. Обиколка с местна храна

За да разгледате място, започнете с обиколка с местна храна! Класическата храна включва Mas huni и roti, традиционната малдивска закуска, която трябва да опитате на Малдивите. Освен това опитайте вкусни вкусни храни като Hedhika, Garudhiya, Rihaakuru, основни, но нещо, което ще погъделичка вкусовите ви рецептори.

23. Вечеря в ресторант Ithaa, аквариум

Хранете се, докато сте под водата и изследвайте водните обитатели. Резервирайте романтично бягство от света с партньора си. Насладете се на малдивските деликатеси със скатове, костенурки или акули.

 • Местоположение: остров Рангали на атола Южен Ари в атола Алифу.

24. Посетете отново историята в Националния музей на Малдивите

Националният музей на Малдивите разкрива историите на старите Малдиви, разкривайки историята. Има колекция от исторически артефакти, включително оръжия, костюми и орнаменти на кралските особи, които трябва да проучите. Посещението на този музей е едно от най -добрите неща за правене на Малдивите , така че не забравяйте да го добавите към пакета си за турне на Малдивите.

 • Местоположение: Chaandhanee Magu, Мале.

40 Best Things to do in Maldives

25. Разходка с хеликоптер над Малдивските острови

Пътуването с хеликоптер над Малдивските острови ви дава зашеметяващи гледки и спомен за цял живот. Натъкнете се на великолепните острови, докато летите във въздуха. Насладете се на пътуването с любимите си хора. Изследвайте уникалните модели на дълбокия океан заедно с пясъчните коси и кораловите рифове.

26. Посетете СПА център и се отпуснете

Малдивският спа масаж е едно от най-добрите неща за правене на Малдивите и човек трябва да го добави в своя пакет за Малдивите. Имате голям избор от масажи, от които терапията за двойки е задължителна. Отделете време за себе си и стопете стреса си.

40 Best Things to do in Maldives

27. Отидете на Dolphin Watching близо до Dhiggaru

Делфините са едни от най-игривите и активни същества под водата и определено ще се насладите на тази зашеметяваща гледка. Наблюдавайте ги как се обръщат и въртят около девствените води и ги заснемете в мобилните си телефони.

 • Местоположение: атол Mulaku или атол Meemu, близо до Dhiggaru.
 • Цена: Приблизително 2400 INR до 4500 INR

28. Търсене на подводно съкровище

За да имате приключения, вълнение и прилив на адреналин, участвайте в лов на подводни съкровища. Тази дейност се предлага от множество курорти на Малдивите. Изживейте уникално и вълнуващо изживяване и се гмурнете под морето, за да намерите съкровището, следвайки различни улики, дадени ви. Очаквайте някои неочаквани изненади и се радвайте на моментите.

 • Местоположение: Няколко курорта на Малдивите.

29. Посетете Glowing Beach

Светещият плаж се намира на остров Vaadhoo в атола Raa. Това е един от най-посещаваните плажове на Малдивите и най-доброто място за двойки. Това явление се дължи на биолуминесценцията, която излъчва ярка жизнена синя светлина във водата и създава ефирен ефект. Юни и октомври са най-доброто време за посещение на това място.

 

40 Best Things to do in Maldives

30. Дневна обиколка на острова

Разгледайте разнообразната култура на Малдивите, направете обиколка на малдивските екзотични острови и изследвайте различни живописни гледки, морски живот, ритуали и много повече. Достигнете до тези острови с лодки, фериботи, яхти и хидроплани.

 • Местоположение: Започнете обиколката на острова от столицата – Мале

31. Подводен ресторант Subsix

Subsix Underwater Restaurant се намира на частните острови Нияма, Малдивите. Разгледайте прекрасните водни представления, тъй като е построен на 20 фута под водата. Това е първият в света подводен нощен клуб, където можете да се насладите на музиката, докато отпивате някои от най-добрите налични напитки. Това е лукс на екзотично ниво!

32. Изживявания с подводни криле

Насладете се на този невероятен воден спорт от 2019 г. във Four Seasons Resort Maldives в Landaa Giraavaru. Сбъдва мечтата ви и осигурява невероятно изживяване. Отдайте се на Kite Foiling, Wake Foiling, Lift Foiling и Naish Wing-Surfer.

33. Винарската изба

Винарската изба в Conrad Maldives Rangali Island е много уникално място. Той е спуснат на 2 метра под земята със съхранение на около 15 000 бутилки вино и до 950 етикета. Всички любители на виното трябва да посетят това място.

34. Залив Ханифару

Това е място за хранене на манта в остров Баа и е много известно с това, че наблюдава тези впечатляващи морски същества. Най-доброто време да го посетите и разгледате е между май и ноември. Не забравяйте, че не можете да се гмуркате тук.

35. Батели до рифа

Ba’theli край рифа се намира в Milaidhoo. Това е първият и единствен малдивски гурме ресторант в цялата страна. Той е с уникален дизайн във формата на древния ветроход ба’тели. Вдъхновен е от историята и определено трябва да го разгледате.

36. Vinum Bar-подземна винарска изба

Бар Vinum в Huvafen Fushi предлага страхотна колекция от впечатляващи международни вина. Построен е на 8 метра надолу по повърхността, където можете да се насладите на гледки и вино.

37. Арт ателие и галерия

Това е първият потапящ в изкуството хотел на Малдивите. Зашеметяващият островен курорт разполага със собствено художествено студио и галерия. Гостите тук са силно впечатлени от изкуството и гостоприемството.

38. Пиано дек

Piano Deck се намира в Baros Maldives. Това е уникално изживяване за хранене на самостоятелна палуба, изолирана в средата на красивата тюркоазена лагуна. Всичко е свързано с изискана кухня с добро местоположение! Изживейте го с любимия човек и запазете спомен завинаги!

39. Magic Treehouse

Насладете се високо над тропическия балдахин и вкусно седемстепенно меню. Организирайте си романтични вечери и интимни тържества с любимите хора. Разгледайте зрелищните обстановки, за да гледате залеза.

40. Небесна обсерватория

Гледайте съзвездия и подреждане на звездите в обсерваторията, която се свързва с лентата SKY. Насладете се на разнообразни коктейли, докато гледате звездите. Това е първата и единствена обсерватория на Малдивите.

Точки за запомняне

 • Повечето от водните спортове могат да бъдат резервирани на място в курорта само при настаняване.
 • Всеки спорт изисква възрастен придружител, ако сте на възраст под 18 години.
 • Проверете прогнозите за времето, за да планирате своя перфектен ден на Малдивите, включващ различни дейности, свързани с водата.
 • Хората, страдащи от клаустрофобия, се препоръчва да не се поддават на изживяване подводницата.
 • Винаги слушайте вашия инструктор по безопасност, за да гарантирате сигурност.
 • Направете груб план на нещата, които искате да изследвате на Малдивите, и предварително планирайте бюджета си на сушата. Това ще ви помогне да не пропуснете никаква дейност поради бюджетни ограничения.

Готови ли сте да изберете своята пътека до Малдивите?

Оцени статията
( No ratings yet )
Малдиви почивка